Visa varukorgen
Design & Illustration

Problem med sajten

Under några dagar har det strulat med delar av sajten. De script som sköter beställnings- och kontaktformulären tycks ha returnerat en bekräftelse på mottaget mail, men inte vidarebefordrat dessa beställningar eller meddelanden till mig. Har du skickat en beställning eller ett mail från sajten utan att få svar beror det alltså inte på att jag är ute och paddlar och struntar i att svara - utan på tekniska fel. Försök igen eller skicka ett vanligt mail, så jag kan kolla. Jag har pratat allvar med servern och ber om ursäkt för de förseningar det kan ha orsakat.

Ett annat allt vanligare problem är att en del internationella mail (främst till USA) kommer tillbaka som obeställbara. Jag misstänker att övernitiska SPAM-filter på vägen skjuter från höften. Trist att sådana skall behövas överhuvud taget...

Kommentarer

En lösning vore väl att skicka informationen på något annat sätt än just mail ?

Det en gång så pålitliga och präktiga Postverket verkar ju rusta ner och avväpna sig självt så snabbt det bara går. Fan vet vem som sköter ruljangsen där numera.

I ett helt annat sammanhang har jag nyligen drabbats av postens märkliga service. En del brev har kommit fram en vecka efter att de överlämnats till posten, andra som skickats samtidigt till samma ort kom fram dan efter.

Och om man sen måste dirigera breven in i kommuners och skolors interna postgång, då är man verkligen ute på osäker mark. Rena lotteriet om det fungerar.

Men det ingår väl i makternas intentioner att nedrusta och sälja ut allt till marknaden som inte heller den alltid kan sköta sig. Nån tjänar väl pengar på det ändå, förståss!

Det står väl inte på förrän det blir dags att återuppliva brevduvorna.

Ola: jag är i slutfasen med en helt ny sajt, där lösningen kommer att bli helt webbaserad - förhoppningsvis pålitligare. Fast å andra sidan har jag haft den här modellen i fyra år helt utan problem. Förmodligen har mitt webbhotell råkat skruva åt Spamfiltret lite väl hårt, eller något sådant...

Rickard: Ja, sedan pengar blev den allt övergripande sorteringsprincipen för all mänsklig verksamhet är den västerländska civilisationen på väg åt samma håll som romarriket för drygt tusen år sedan (västrom ännu lite tidigare). Jag minns en seriestrip ur den gamla kultserien BC: Ett par myror diskuterar i vilken skepnad olika varelser kommer att återfödas - när de kommer till människor enas de om att det blir som pengar (George Washington did, didn´t he?)

Skriv en kommentar