Visa varukorgen
Design & Illustration

Qajaqträff i Stockholm 26-27 maj.

Qajaq Sverige

Qajaq Sverige anordnar en träff för alla som är intresserade av traditionell paddling och traditionella kajaker. Plats är Scoutkårens anläggning på Ägnö strax söder om Saltsjöbaden och tältplats, vindskydd eller stugor finns att tillgå, plus bastu på en angränsande ö. Mer om träffen på Qajaq Sveriges webbsajt som efter lite tekniska problem åter är igång och uppdateras.

Qajaq Sverige kommer också att finnas med på Kajakdagarna vid Sjöhistoriska Museet 12-13 maj med bland annat rolluppvisningar.

Kommentarer

Det ser ju intressant ut. Jag tycker det verkar som Sverige har lite slagsida när det gäller evenemang kring paddling. (även om Stockenträffen i augusti väger tungt här på västkusten ;-)

Jag tycker nog att vi paddlare har kommit unden rätt lindrigt när det gäller geografisk slagsida (även om det naturligtvis finns vita fläckar). Här är några av de mera namnkunniga arrangemangen under året:

Fair Enough (http://www.getout.se/), 4-6 maj i Bodafors, Småland.

Kajakdagarna(http://www.kajakspecialisten.se/) 12-13 maj i Stockholm.

Nytäppetträffen (http://www.kajaksyd.com/) 18-20 maj i Blekinge, tyvärr kolliderande med

KajakEvent (http://www.kajakevent.se/) 19-20 maj - kajakmässa i Malmö

Qajaqträff (http://qajaq.se/joomla/index.php?option=com_content&task=view&id=43&Itemid=26) 26-27 maj i Stockholm

Valöträffen (http://www.gkf.info/paddling/paddling.htm) 30 juni - 1 juli i Göteborg

Dalslands Kanotmaraton+ (http://www.kanotmaraton.se/) 11 augusti i Dalsland

Stockenträffen ( http://www.orust-kajak.se/stockentraffen.html) 24-26 augusti på Orust

Rävholmsträffen (http://www.npk.nu/) 31 augusti-2 september i Göteborg

Tjejhelg (http://www.horisontkajak.se/tjejhelg.html) 15-16 september i Stockholm

Blekingeträff i slutet av september (rykten ännu så länge)...

Tittar vi utanför gränserna finns Arctic Sea Kayak Race (http://www.askr.no/) 23-27 juli och Njord Stormsamling (http://www.njord.as/) 4-7 oktober i Norge, och (förhoppningsvis) Qajaqträff i Svendborg, Danmark i september.

Valö-och Rävholmsträffen har jag uppfattat som utflykter för medlemmarna i respektive arrangörsklubb. Jag har bara paddlat en säsong och har inte knutit så många kontakter ännu. Tackar för sammanställningen.

Jag borde veta mer än så här: men jag vet VERKLIGEN att Rävholmen är väldigt öppen för ALLA. "Vi" brukar ju försöka trumma ut det på Utsidan.

(Och så borde jag veta bättre i den andra frågan, återkommer...)

Tack Patric! jag har satt ett kryss i almanackan..

Jag undrar varför vår del av landet har blivit en vit fläck på kartan när det gäller kajak- evenemang. S:t, Anna, Gryts och Tjust skärgård lockar ju mycket paddlare.

Under de åren jag fortfarande bodde i Holland anordnades en kajakorientering i

S:t Anna, vet inte vad detta evenemangs öde blev??

Jag får fundera på om jag kan göra något åt detta. Men samtidigt är det

kanske roligare med färre evenemang där fler träffas.

Mvh,

Niklas i Linköping

Ja, det är faktiskt lite underligt – en av de vackraste och mest kajakvänliga skärgårdarna i landet (jaja, sötvatten förstås, men man kan väl inte få allt). Från Kråkelund till Arkösund, med Svärdsklova/Hartsön inom räckhåll och med tre-fyra kanotcentraler i området – det borde finnas underlag för något trivsamt arrangemang. KajakSyd i västra Blekinge har fått fart på en trevlig träff som nu är inne på tredje året och KajakEvent drar igång en mässa i Malmö (gott om paddlare men ingen skärgård!).

Den kajakträff som numera är Stockenträffen var initialt tänkt att turnera runt mellan olika kajakföretag runt kusterna, men entusiasmen visade sig vara högst måttlig från de tilltänkta arrangörerna och det slutade med att Orust Kajak dragit hela lasset sedan dess.

För kajakorienteringen i St Anna var det nog svalt intresse så det var nog därför den dog ut.

Visst hade det varit trevligt med fler träffar, gärna i Misterhult eller St Anna och gärna nån i Stockholmstrakten (förutom latexinuitträffen då).

Åsså nån kulig träff på Åland kanske och nån i norge. Hade varit bra om man kan fylla almanackan med lite mer paddelrelaterat.

Om det råder tveksamheter om valöträffen så är den helt öppen för alla som vill komma! Det skall tilläggas att det är en spontan träff utan aktivitetsprogram eller annat med verklig ordning, men det blir riktigt trevligt ändå :-)

Göteborgs kanotförening står som värd, och det är föreningens uthamn som ligger på valö.

Valö ligger en bra bit ut så man bör ha paddlat lite för att ge sig dit ut. Vi i GKF återkommer med en inbjudan för årets valöträff (29:e Juni - 1:e Juli) i slutet av månaden.

Mvh Johan Linder, paddlingskommittén GKF

Skriv en kommentar