Visa varukorgen
Design & Illustration

Recension - Extreme Sea Kayaking

Extreme Sea Kayaking
av Eric Soares och Michael Powers

extreme sea kayaking Har man läst Extreme Sea kayaking av Eric Soares och Michael Powers inser man att perfekt paddelväder, det är inte när solen skiner och havet ligger blått och stilla. Perfekt paddelväder är när stormen tjuter och vågor höga som hus dundrar in mot klipporna med öronbedövande larm.

Eric och Michael är veteranmedlemmar i Tsunami Rangers i Californien - experter på lågflygning över grynnor, surf i grottor, stormpaddling vid klippkuster och andra livsnödvändiga konster.

Men boken är mycket långt ifrån en uppvisning av spektakulär dumdristighet och de båda herrarna är absolut inga galenpannor. Tvärtom är de sansade, kompetenta, säkerhetsmedvetna och tar inga risker (okej då, men bara väl kalkylerade risker!).

Extreme Sea Kayaking är en pedagogisk och underhållande genomgång av hur man flyttar fram sina gränser i små kalkylerade steg och en ren instruktion i hur man, inte bara klarar en kajak i extrema förhållanden, utan dessutom roar sig kungligt.

Formgivningen av boken (både omslag och inlaga) ger till en början ett splittrat och fragmentariskt intryck men jag kunde efterhand kunde jag konstatera att den fungerar mycket bra tillsammans med den entusiastiska och lite egensinniga berättartekniken.

Jag vet inte om den går att hitta i Sverige - enklast är nog att beställa från t ex amazon.uk.

Kommentarer

Det finns ännu inga kommentarer.

Skriv en kommentar