Visa varukorgen
Design & Illustration

Roberts Kavat sjösatt…

Robert Reinsson, vars kavatbygge gått att följa via hans byggdagbok under vintern, har nu sjösatt och fått en första provtur. Läs mer om hur den avlöpte på Roberts blog.

"Då var mitt bygge i sjön och jag kunde hålla mig till att den var 100% klar!

Tack för en föredömlig ritning och byggbeskrivning samt snabb support när så har behövts.

Jag har lagt 160 timmar, inklusive min test-Pagaj i al. Vikten stannade på, för mig förnöjsamma 19kg. Den är byggd i gran med dekor i Teak, ställbar skedda, nedfällda träluckor och ställbart fotstöd av egen design. Första intrycket i vattnet var stabilt och den kändes lättpaddlad och fin i sjön. Utan skeddan så kändes den väldigt girig och svår att hålla på kurs, troligen en övningssak, men med skeddan nere så satt aktern fast bra! Justeringen av fotstöd och skedda fungerade som tänkt, sitsen kändes ok och svankstödet gav stöd, så gott d et nu går att stötta en stel pinne. Nästa tur blir nog lite mer avslappnad.

Robert Reinsson med ny kavat

Pagajen var också ett positivt inslag, den hade bra grepp, trots sina smala blad (8cm) och det var bekvämt med den låga armföringen. Om några övningstimmar så kanske det går som det skall och tekniken kan komma, det är väl bara att nöta på och lästa teori om vart annat.

En fantastisk upplevelse i en fantastisk kajak, en fantastisk kväll, den 16 maj 2006.

Efter det här så känns det inspirerande att gå loss på Isfjorden när hösten kommer. Jag har lärt mig massor som kommer att göra det bygget mycket enklare och säkerligen bättre på flera punkter.

Åter igen tack för en fantastisk resa."

Med vänlig hälsning
Robert Reinsson
Almunge - Uppsala

Kommentarer

Det finns ännu inga kommentarer.

Skriv en kommentar