Visa varukorgen
Design & Illustration

Rolldemo på Malmö kajakmässa

Under min rolldemo på KajakEvents mässa i helgen, passade Christer von Wowern (Tahekajaker) på att filma hela showen. 18 minuter med lite olika grönländska rollar. Ljudet är inte bra – inbyggd mikrofon i kameran, tio meter till kajaken, järnvägen på ena sidan, trafiken på Vallgatan på den andra – men det går att höra vad jag säger.

Kommentarer

Hej Björn

En mycket inspirerande uppvisning. Ska se till att bygga färdigt Njorden så jag kan komma ut och öva innan det blir kallt i vattnet igen. Stort tack även till Christer von Wowern för filmandet.

Björn verkligt kul att se. Får börja träna så att det sitter. Kavaten är kanske lite svår att rolla men man får väl träna.

Häls/Jan

Tack! Njorden är lika lättrollad som min Black Pearl. Vissa övningar som balance brace (att vila på vattnet) är till och med lättare genom att sekundärstabiliteten är bättre. Kavat däremot är inte ritad för att vara lätt att rolla – därför fungerar en framåtlutad roll (stormroll) eller C-to-C roll bäst. För att prova en bakåtlutad roll kan du flytta framåt i sittbrunnen så att du får 15-20 cm mellan ryggen och sargens akterkant.

När man tittar på Björns rolldemo ser allt mycket enkelt ut men naturligvis krävs en hel del erfarenhet, kunskap och träning.

Byggde en Njord förra året som jag upplever som lättrollad.

När det gäller "balance brace" behöver jag en lätt paddelrörelse för att hålla mig "flytande", men när man tittar på Björns uppvisning behövs ingen paddel !?

Någon liten detalj saknas tydligen !

Hav förtröstan Jan – hemligheten, den lilla detaljen, avslöjades härom året:

http://www.thomassondesign.com/nyheter/valbevarad-hemlighet-avslojad

Hej Björn!

Tack vare din förträffliga sida har jag lärt mig både att rolla och balance brace, även om jag fortfarande är nybörjare och behöver öva åtskilligt mer. Ett problem jag har är att jag efter fyra-fem rollar är rejält yr i huvudet (trots lång paus mellan dem) och får så lågt blodtryck att jag mår illa. Är detta vanliga åkommor för nybörjare? Bör även jag odla grått skägg?

Johan

Yrsel och illamående känner jag inte igen från egen erfarenhet eller från kursdeltagare eller kollegor. Men jag har i något sammanhang pratat med paddlare som sagt något liknande – så helt unikt är det inte.

Angående rollar och skägg.

Detta är något jag inte provat hittills men tanken är intressant. Funderar på om det är flytförmågan som ökar med långt grått skägg eller om man kan se det som en "ansamling av kunskap och erfarenhet " ?

Det kanske är ännu enklare - att grått skägg upplevs som så förpliktande att man känner sig tvungen att träna dubbelt så mycket för att inte svika förväntningarna...

Inspirerande rollektion som sagt. Framlänges balance brace (?) var något nytt för mig. Måste göra ett försök.

Under stormrollen ser det ut som du låter paddeln ta stöd mot kajaken under slutfasen. Jag undrar om det är rätt uppfattat?

Apropå kajakmässor besökte jag Kanot Väst i Gbg i helgen. Det blev en trivsam dag i ett strålande vårväder. Hoppas arrangören också blev nöjd så evenemanget kan bli årligen återkommande. Här finns bilder jag tog under förmiddagen:

http://www.azaleo.ath.cx/thumbnails.php?album=32

Ja Rune, när jag går upp framåtlutad placerar jag paddeln mot kajakrelingen och trycker med ena handen mot paddelskaftet – ingen aning om det är "rätt" men det funkar bra.

Framlänges balance brace kallas sculling on the chest och ingår i rolltävlingar (fast egentligen är det nog meningen att man skall vifta lite med paddeln för att hålla sig flytande). Framför allt är det en bra förberedelse för stormrollar och reverserade rollar

Ser trevligt ut på Göteborgsmässan. Jag hade tyvärr annat för mig den helgen, annars hade jag nog kört upp...

Vet ej om det är jag som gör fel eller om det är fel på din hemsida, men jag kan inte få igång filmen från kajakmässan i Malmö där du visar olika rollar.

Kan du hjälpa mig att få igång den?

försöker lära mig rolla, men blir för det mesta "onödigt" blöt :-)

Kom runt lätt förra året efter att ha tittat på din film.

Men har visst tappat färdigheten under vintern.

Blöta hälsningar Ola

Nej det verkar som om koden från Google är skadad eller ändrad. Jag har länkat om den nu och även för säkerhets skull lagt till en direktlänk till Google Video.

Skriv en kommentar