Visa varukorgen
Design & Illustration

Senkommen sjösättningsnotis...

En Kavat med alternativt däck

Hej Björn!

Skickar med några bilder på min Kavat till din sjösättnings sida. Kajaken blev klar 2003 och byggdes till min son efter ritning i Kanotboken, hade inte koll på din websida då men hade egna idéer om däckets form som du ser.

Den är förberedd för roder men det har gått bra med den fasta skäddan så det har dröjt med att göra det klart.

AkterluckaFören är öppen och packas med täta säckar, aktern packas också från sittbrunnen men här finns en lucka.

Jag vill passa på att tacka för en trevlig pratstund på Helsingborgsmässan på söndagen då jag fick prova din Njord som jag funderat en längre tid på att bygga. Men efter ytterligare funderingar och ihärdigt blåsande (hemmavatten är Höganäs-Kullaberg-Jonstorp) har tankarna tillslut hamnat vid Black Pearl.

Har nu i sommar gjort två lite olika grönlandspaddlar och gillar dem mer och mer, så inspirerad av samtalet åkte jag hem och satte mina första rollar med de paddlarna i Reval RS som troligen får bli långturkajak i fortsättningen.

De flest tillfällena blir det bara en till två timmar längs kusten som ren motion och lek och då verkar ju Black Pearl var ett bra alternativ som kan bidra till att kunna komma ut i de lite friskare vindarna.

Njorden verkade ju helt lugn att hålla balansen i så nu måste jag fråga om det är stor skillnad på den och BlackPearl?

Hälsning
Lars Johansson
Nyhamnsläge

Kommentarer

Black Pearl känns initialt aningen mera nervös än Njord, men skillnaden ligger inte så mycket i stabiliteten, som att BP är lättare och reagerar direkt, både på avsiktliga och oavsiktliga kommandon via paddeln. Eftersom den är så lättrollad och lyder direkt innebär det att man aldrig behöver känna sig osäker - klarar man av att rolla en "vanlig" kajak, blir man en duktig rollare i BP.

Initialstabiliteten är snarlik, men Njord har genom högre reling och större volym bättre sekundärstabilitet, och skillnaden blir ganska stor om Njorden är lastad för långtur.

En gissning är att om du bygger Black Pearl kommer du snart att "behöva" en Njord som långtursmaskin – följsamt dansanta kajaker är högst vanebildande…

Skriv en kommentar