Visa varukorgen
Design & Illustration

Sjösättningar i utkanten av paradigmet

Blandade sjösättningar

Med paradigmet menar jag i det här fallet (måhända något långsökt ;-) kajaker byggda efter mina ritningar.

Per Angvert

Hej Björn!

Ny baidarka från Per Angvert

Här kommer en sådan där tråkig sjösättning! En i mängden alltså. Ett litet steg för mänskligh... ...ett stort steg för bygga.....

Nu väntar veckor av fiske i vildmark med det mesta av utrustningen hemmagjord! Inte dumt!

Fler bilder från bygget: www.angvert.se/kajaking.html

Christophe Meyer

Christophe i Frankrike sitter på en Black Pearl-ritning, men får inte börja förrän frugans Point Bennet var färdigbyggd.

Point Bennet

Hello Björn,

The kayak I just finished for my wife is not issued from your design office, but is from USA California. This is a Point Bennett.

It is ready to cruise today for the first time. And as soon as this first trip will be achieved, it will be time for me to go back to my workshop and cut the first strips for my Black Pearl!

Cordialement.
Christophe Meyer.

Daniel Lindström

Daniels barnkajak

Hej Björn!

Har paddlat min pärla snart ett och ett halvt år nu och jag älskar den. Möjligtvis ligger den något högt, men jag kanske lyckades göra den något bredare än vad som var tänkt.

Tack för en fantastisk hemsida.

Jag skickar med lite bilder på mitt senaste projekt, en sof till min dotter.

Daniel

Daniel, om den ligger en aning högt är säkert mitt fel. Jag brukar ha en säkerhetsmarginal på ungefär en centimeter, både i bredd och höjd. Folk är olika proportionerade och jag vågar inte ta risken att någon byggare inte får plats i sin pärla, eller att den sjunker ;-) - ibland kan det naturligtvis slå lite fel åt "rätt" håll.

Jan Pedersen

Pedersens baidarka

Hej Björn!

Först tack för en mycket trevlig hemsida som jag läser ofta och med stor behållning. Inte så mycket för byggeriets konst men desto mer för de vattennära inlägg om traditionell paddling och att paddla med "less is more" filosofin.

Här kommer några bilder på min baidarka som under sommaren fick de sista justeringarna och nu är klar för äventyr. Den är byggd i SOF och hör kanske inte hemma här bland strippbyggena – som en katt bland hermelinerna. Jag minskade den traditionella långa baidarkan till 4,90 meter, med en bredd på 50 cm för att få den lite “tightare” och mer manövervillig. Nu ger den utslag direkt vid den minsta förskjutning av kroppsvikten eller vid ett enstaka starkt paddeltag. I vågorna är den helt suverän och smälter bokstavligen in i hög sidosjö eller i stora vågor från bak eller snett bakifrån. Med få paddeltag är jag uppe i maxhastighet och det går att packa till flera dagars paddling med tältövernattning. Vikten ligger nånstans på 15 kg.

Med paddelhälsningar
Jan Pedersen

Svantes kajak

Svantes kajak

Till sist...

Hej Björn!

Här kommer några solskensrader. Under lång tid hade mitt barnbarn, Svante 6 år, gång på gång hört morfar önska sig en kajak. Naturligtvis stannade det vid en dröm. En dag stod Svante framför mig och med ett glädjestrålande ansikte och räckte fram en egen tillverkad kajak. Ihopknåpat av lite tejp och en tandpetare. Stoltare kajakbyggare finns nog inte.

Nu har morfar i alla fall börjat bygga en Thule. Hämtar virke till ribbor nästa vecka på brädgården.

Hälsningar
Börje Fransson

Kommentarer

Det finns ännu inga kommentarer.

Skriv en kommentar