Visa varukorgen
Design & Illustration

Skitsnack!

Jag tror aldrig jag läst så mycket tendensiöst bedrägligt skitsnack i ett sammanhang som på den här sajten! www.sponsonguy.com.

Till råga på eländet har tydligen knäppgöken försökt stämma hela den amerikanska kajakindustrin i avsikt att tvinga dem att utrusta alla kajaker med pontoner från hans företag, terroriserat ett antal diskussionsfora i åratal och drar sig uppenbarligen inte för att använda tragiska olyckor med barn som marknadsföringsjippon.

Är det så förespråkare för prylsäkerhet ser ut, är det inte konstigt att paddlarvärlden värjer sig.


Kommentar 2003-11-22:
Om man lyfter blicken lite över den här sortens hysteriska marknadföringsövertramp, finns en intressant attitydskillnad mellan två motpoler när det gäller säkerhet. Den ena är tanken att människor är opålitliga, drabbas av panik, glömmer inlärda rutiner, agerar med dåligt omdöme och att säkerhet därför måste byggas på pålitliga prylar, den andra att inlärda kunskaper alltid finns med och ger möjligheter att improvisera, medan prylar går sönder, kan vara glömda hemma och skapar beroende av rigida rutiner.

De flesta av oss har inga problem att förena dessa båda i en fungerande kompromiss. Vi skaffar prylar (flytväst, paddelflottör, visselpipa, telefon/radio, bogserlina mm) och vi utvecklar vårt omdöme, inhämtar kunskap och tränar räddning (självräddning, kamraträddning, roll, reentry mm).

Men när någon hävdar att det enbart finns en metod som är rätt blir det riktigt olustigt. Bevare oss för fundamentalister!

Kommentarer

Det finns ännu inga kommentarer.

Skriv en kommentar