Visa varukorgen
Design & Illustration

Skolprojekt snösatt!

Snösatt 1

Hej Björn!

Efter en vecka av yrsnö och intensivt slutarbete ute på Tjörn snösatte vi i söndags vår kajak ovanpå ett lager med is, slask och snö i Stigfjorden. Kajaken, som vi byggt som projektarbete under sista året på gymnasiet skall på måndag som en del av detta genomgå en rad vetenskapliga tester, då vi även får tid att provpaddla den.

Ännu saknas några smådetaljer såsom lucktätning och några lager fernissa, men vi kunde inte låta bli att fira den färdiga kajaken lite i förskott. Apropå detta är vi tacksamma för alla tips om var man kan finna en bra D-list till luckorna, något som vi hitintills har funnit svårt. Nu längtar vi bara till vår och sommar så vi får ut o paddla i havet!

Snöiga hälsningar
Jonas Wennermark och Arvid Boström

Snösatt 2

Snösatt 3

Snösatt 5

Kommentarer

Fina bilder!

Jag har ingen klar favorit när det gäller tätningslister, men den jag generellt haft bäst resultat med är en vanlig EPDM-gummilist från bygghandeln – en självhäftande d-list i homogent skum (alltså inte den ihåliga varianten). Bra har också en fyrkantig skumlist, ca 8x8 mm fungerat. Viktigt är att listen sitter i en fals så att den kläms ihop till ungefär hälften när luckan är på plats. Om listen tar hela trycket deformeras den, och håller inte länge.

Kuntze uppe i Stockholm har rätt mycket lister: http://www.kuntze.se/index.asp?SidID=8

Köpte där för några år sen och tyckte det hade bra grejer.

Dock är det vääldigt svårt att få träluckor helt täta utan att de blir för omständiga att använda..

/ Ulf

Skriv en kommentar