Visa varukorgen
Design & Illustration

Småkajaker för barn

Frej XS – Jan Thomas Schwenke

Det byggs en hel del småkajaker för barn, men jag har inte fått så många bilder på sådana. Det vill Jan Thomas Schwenke råda bot på.

"Hei, kan ikke se av hjemmesidene dine at du har fått tilbakemeldinger på barnekajakkene dine. Nå har jeg bygd tre stykker av dem en, Isfjord Micro og to Frej XS til mine tre barnebarn. Bygde isfjord i 2017 og eldste på 6 år begynte å leke seg i den. I 20/22 ble de de to Frej bygd i lengder på 434 og 456. I år var de alle tre med samtidig på tur. Isfjord påstod ene barnebarnet var "uveltelig" da han prøvde å velte i den. Frej oppleves også stabil at de to eldste greide å reise seg og padle litt stående. Lite vindfang. Selv padler jeg mest med ror men barna lærer teknikken med kanting relativt raskt. Frej har jo så mye spring at den svinger raskt også bare med årebruk. Det viktigste er jo at barna stortrives i båtene. I alle fall de to eldste er ikke til å få på land. Det oppleves sikkert også som et pluss at båtene får stor oppmerksomhet fra andre padlere. Det er kaldt i vannet hvor vi padler rundt Tromsø på ca 70 grader nord. Ca 12 grader i juli uansett vær pga relativt sterkt tidevann så tørrdrakt eller våtdrakt er nødvendig. Det gjør at det ikke er så mange barn som padler til tross for et relativt stort padlemiljø (ca 1000 medlemmer i Tromsø Havpadleklubb). 

Byggingen gikk rimelig greit. Fulgte ditt råd om ikke å være for nøye og det er ganske riktig bare jeg som ser "feilene", stifthullene og stripssjøtene. Pynten tok ikke så mye tid men bygging av cockpit og sete med små listebiter ble en liten tålmodighetsprøve, men er storfornøyd med resultatet. Brukte granbord. Det jeg erfarte som er arbeidsbesparende er å passe på at materialet har ca samme tetthet. Forskjellen i vekt mellom en strips hvor det er tett mellom årringene og en med stor avstand mellom er nesten 20 %. Det blir fort 2-3 kg spart i vekt. I tillegg er de lettere å pusse. Om en ikke er så nøye på det og bruker tett og mer løs ved om hverandre er det vanskeligere å få det jevnt ved pussingen var min erfaring. Jeg kan anbefale begge modellene. De fungerer bra, er en fryd for øyet og gir mye glede for små padlere 

mvh
Jan Thomas Schwenke"

Isfjord Micro – Jan Thomas Schwenke
Isfjord Micro

Frej XS – Jan Thomas Schwenke
Frej XS

Frej XS – Jan Thomas Schwenke
Frej XS

Frej XS – Jan Thomas Schwenke
Frej XS

Kommentarer

Det finns ännu inga kommentarer.

Skriv en kommentar