Visa varukorgen
Design & Illustration

SMHI – uppdaterat

SMHIs vädersajt

SMHI har uppdaterat sin vädersajt rejält. I grunden finns en helt ny IT-plattform med nya utvecklingsmöjligheter. Spontant känns det lättare att hitta, mer information lätt tillgänglig, fräscha animationer över trender, detaljprognoser stad för stad. Intressant är också grafisk statistik över utfallet – dvs att kunna se hur prognoserna har stämt på kort eller längre sikt.

Väderpresentationen nås liksom tidigare genom att klicka på kartan till vänster på hemsidans förstasida. Sedan finns femdygnsprognoser för orter i Sverige, Europa och i världen tillgängliga med bara ett klick. Prognoserna ger information om förväntad temperatur, moln, nederbörd och vind, tillsammans med rörliga bilder av kommande molnighet och nederbörd samt temperaturutveckling för Europa och detaljerade pollen- och UV-indexprognoser.

Tekniskt är sajten byggd för att uppfylla stora krav på användbarhet i olika plattformar och för personer med olika funktionsnedsättningar.

Specialprognos Lomma
Tydliga och lättlästa specialprognoser för många platser i Sverige, Europa och världen.Båtvädret
Även båtvädret har fått nytt utseende.Kommentarer

efter en snabb check så kan jag säga att jag gillar den nya sidan...

kommer dock som nu boende i danmark och annars boende i skpne nog inte sluta använda mig av de tycker jag mer pålitliga DMI för de områdena jag ortast befinner mig i...

deras sida är jag mer hemmastadd på og föredrar nog deras lösningar fortfarande men smhi ha gjjort ett bra jobb för att förbättra sin sida helt klart

Jag gillar Foreca: http://batvadret.foreca.se/area7.html

Med lysande visualisering, tycker jag. Om vädret är bättre eller rättare på Foreca, det vet jag däremot inget om. ;)

Skriv en kommentar