Visa varukorgen
Design & Illustration

Snabb havsracer med surfpotential

Inspirerad av Martin Leonard III och hans Arctic Cheetah har jag börjar skissa på en havsracer för tävlingar och turer med lätt packning. Den kommer att bli mycket smal och lång (dock inte riktigt så extrem som Cheetah – modet svek där): 598x42 cm och utformad med minimal liten våt yta, mycket hög PC (0,62) och avsevärd bärighet långt ut i ändskeppen för att klara grov havssjö.

Den är också tänkt för roder och vingpaddel (men berätta inte det för mina paddelkollegor i Malmö – jag kommer att få höra det i åratal!). Byggd som vanligt med trästrip/glasfiber/epoxi men med grafitbotten – några lager grafitpulver i epoxi plus polering så att grafiten ligger exponerad. Tanken är att få ett relativt tåligt ytskydd med också minimal friktion – främst vid kontakt med stenar och grynnor men förhoppningsvis också mot vattnet.

en ny kajak?

Sittbunnen är ritad i min favoritstorlek 54x38 cm och höjdskillnaden är stor mellan för och akterdäck för att göra det lätt att snabbt glida på plats – men tanken är att kajaken skall vara lättrollad och med reentry-och-roll som huvudsaklig räddningsmetod. Däcket är betydligt lägre än på vanliga racers – jag är numera van att använda knäna mer än fötterna för att få kraft i paddlingen. Men självklart är det lätt att lyfta fördäcket för den som vill ha plats att hala upp knäna i hakhöjd. Likaså skall det vara lätt att bygga stor sittbrunn och att förlänga eller förkorta kajaken.

Nytt roderRodret är tänkt att vara en höj och sänkbar skädda i en rörlig akterbit av skrovet. Med den rörliga delen låst fungerar rodret som en justerbar skädda.

Kajaken är enligt de hydrodynamiska beräkningar lite rankare än Black Pearl – men skillnaden är mycket mindre än jag trodde när jag knappade in dimensionerna. Det känns faktiskt inte helt uteslutet att man skulle kunna lära sig klara den till havs – även en medelålders paddlare utan tävlingsbakgrund. Men det återstår att se.

Återstår också att se om jag kommer att få tid för ett bygge under våren. Det ser lite dåligt ut just nu men ibland uppstår överraskande glipor i planeringen...

Kommentarer

Vad spännande Björn! Att segla är ju nödvändigt enligt den klassiska formuleringen. Men vad heter paddla på latin?

Jag vet inte riktigt. Romarna paddlade inte - de rodde. Men paddel bör väl heta remus, möjligen med tillägget anceps (tvåhövdad) för att definiera den som en dubbelpaddel. Sedan är det väl bara att lägga till impéllere eller propéllere som betyder ungefär driva fram. Remis ancipitibus impellére - fast det går kanske att uttrycka enklare än så. Kanske någon latinare kan hjälpa till...

På något sätt misstänkte jag att det skulle komma en Björn Thomasson variant på Arctic Cheetah. Bara en fråga om när. Verkar kunna bli en kul historia...

hej Björn,

this is the kind of kayak I like: it 's narrow, has a high bow and a small rudder. Ideal to freak out in open water races. Wish those models existed back in the eighties.

I think your new model is comparable to Nick Schade's Mystery, allthough the Mystery is shorter.

http://www.guillemot-kayaks.com/Building/Guillemot/MYPlans/index.html

Look forward to paddle it sometime...

mvh,

Erik

mailto:cedarcanoe@gmail.com

Ja, det blir en ny utmaning för dig! Jag tror att du får lite bättre surfegenskaper ifall du gör förskeppet lite vassare kring kölen. Min uppfattning är att skrov med mycket volym nära kölen inte fångar upp vågorna lika lätt som de som kan sjunka ner lite med fören och ge vågorna bättre angreppsvinkel för påskjutet.

I branta vågor spelar det nog ingen roll, men med förhållandevis långa vågor tror jag att det kan göra skillnad på surf eller bara halka av.

Blir det styrpinne eller pedaler?

/Erik

Erik v W: Yes, Mystery is designed around the same hopes and wishes, but to american class rules while mine is unrestricted: thus the Mystery is shorter, wider and higher - and with a slightly different volume configuration. Mine is more extreme in most aspects, tweaked to my whims, and I have strayed a bit further out of the paradigm than Nick...

Erik A: Det är inte så farligt som det låter - fylligheten i stäven är inte mycket större än på en vanlig tävlingskajak. Men viss volym krävs för att den inte skall dyka i havssjö - speciellt som akterskeppet är bärigt.

Och förvisso blir det en utmaning! Om det funkar som tänkt har jag ingen aning om, men jag chansar gärna - vad vore livet utan utflykter i det stora okända då och då...

För min del blir det en sorts pedaler - ett veckat skott med rörliga plattor för manövrering med tårna och enkla linor till roderoket/linhjulet. De få gånger jag paddlat med roder har jag föredragit högt sittande pedaler med fast fotstöd nedanför. Styrpinne har jag aldrig lärt mig komma överens med.

Björn

Det kommer bli ett intressant bygge att följa liksom utprovningen.

Snygg roderlösning du visar på den efterföljande nyheten!

Skriv en kommentar