Visa varukorgen
Design & Illustration

Söndagstur

En alldeles vanlig söndagstur i riktigt trivsamt väder: mestadels sol, 7-8 grader i luften 3-4 i vattnet, 5-6 m/s sydlig vind och ca en halv knops nordlig ström. Tämligen slitigt att hålla fart på kajaken söderut mot brofästet, medan återfärden gick på föga mer än en tredjedel av tiden, med den kombinerade hjälpen av medvind, medström och lite surf. Varmt och skönt under fikapausen bland vårblommor och fågelsång tills solen gick i moln och kylan i vinden satte fick oss att krypa ner i sittbrunnen igen.

Aktiviteten vid klubbhuset var påtagligt större än den varit de senaste månaderna – ett säkert vårtecken, som tillsammans med det ännu säkrare vårtecknet att ytterligare två deltagare gjorde mig sällskap i de korta visiterna under vatten, nog får antas innebära att vintern är slut för den här gången. Ett eller annat återfall är väl förmodligen att vänta, men det kan man väl stå ut med.

Tristare är att min Black Pearl har spruckit i däcket och tar in någon liter vatten under en sådan här tur. Glasfiberskiktet har brustit på undersidan av däcket och fogen rör sig lite när skrovet arbetar i sjön. Kanske har jag slipat för hårt i väv/epoxiskiktet på undersidan i min jakt på gram och i kombination med att ett plant däck saknar det välvda däckets skalstyrka, har det inte stått emot de påfrestningar som uppstår genom min rätt hårdhänta användning av kajaken. En smal remsa svart eltejp löste problemet med läckan tillfälligt, men jag står nu inför ett svårt val: skall jag renovera (vilket sannolikt innebär att jag måste dela skrov och däck för att komma åt att göra ett riktigt jobb) eller går det lika snabbt att bygga en ny? Jag avskyr att göra samma jobb två gånger och vårens byggtid är egentligen vikt för min nya havsracer! Men Black Pearl är den kajak jag använder till 99 procent – den måste vara både funktionellt och presentabelt skick. Ett klassiskt dilemma att lösa...

Kommentarer

Trist med skadan, men skulle det verkligen kännas rätt att pärlan hamnar på tippen för ett sprucket däck? Jag röstar på renovering. Dessutom bygger du ju så snabbt att du nog hinner med både en reparation och ett nybygge...

Skadan på akterdäck är kanske ett tecken på att du gör för lite framåtrollar? ;-)

Till mitt försvar må anföras att en av fogarna på fördäck ger viss anledning till oro.

Den är nog helt enkelt lite för lätt byggd (13,5 kg) för mitt sätt att nyttja kajaker.

Något händer med våra kajaker - men kanske också till det bättre? Jag har ju berättat om den baidarka jag byggde om och var så hoppfull inför den nya sjösättningen. Och fann att jag kände mig osäker och vinglig i den. Och förbannade denna olycka - samt insåg att jag skulle tagit ned kölen l cm i höjden men av bekvämlighetsskäl (!) inte gjorde det. Sorgen var dessutom äkta eftersom den var byggd exakt efter Brincks anvisningar och att den gick så mjukt i vågorna. Inget plask, inget kraschande.

Men vad hände igår söndag e m? Jag tog ut sagda baidarka för att försöka komma underfund med vad som orsakade min konstiga känsla. Närmast min hamn och bort mot Stenshuvud var det närmast platt i den sydvästliga vinden. Sen kom vågorna - och plötsligt var baidarkan behändig och trivsam och orsakade inte alls några skrämmande känslor!

Hur ska jag förklara detta? Har jag blivit en bättre kajakist? Är jag mer avspänd? Paddlar jag annorlunda, sitter jag annorlunda? Tilläggas bör att jag paddlar med mkt låg paddelföring numera. Hur som helst, slutet gott, allting gott. Och jag hoppas detsamma om Björns ögonsten. Kanske en lagning direkt på stället, går inte det? Det kanske inte blir samma fina profil, men sånt skulle jag inte bry mig om. Ta det istället som något som var nödvändigt och låt lärdomen komma i andra hand. Lycka till!

Antagligen beror sprickorna på ett alltför vidlyftigt rollande i tid och otid. Se bara på de två andra sk "normalrollarna" i söndags; hela och fina kajaker utan tillstymmelse till läckage..

Sen håller jag nog på en liten vilopaus för Pärlan och i stället ett nytt räjserkajaksbygge! Dels kan det vara kul att följa någon annans byggdagbok på nätet (vilket jag utgår från att det blir..), dels är det ju så ensamt att jämnt behöva ligga själv där framme å dra hela tiden.. :D

/ Ulf

...rollande i tid och otid! Vem, jag?

Kan det vara den drastiska temperaturskillnader när däcket omväxlande befinner sig i solljus och nollgradigt vatten i kombination med den hastiga repetitiva tryckökningen av vatten underifrån - måste nog fundera en stund på det...

När jag var och köpte mer väv och epoxy hos Nila Malmgren (http://www.nilsmalmgren.se/) berättade jag att det skulle vara till en kajak och att den skulle målas svart, då blev han lite negativ. Han hävdade att den kommer att blir för för varm när den ligger i solen, det minskar hållbarheten på epoxyn. Det kanske inte är orsaken att din skörat för den lär väl vara jämnt avkyld av ständigt rollande. Men kanske blir det lite hett under en lunchvila en solig sommardag.

Jag är helt överens med folket hos Nils Malmgren om att svart är den i särklass och i alla avseenden mest olämpliga färg man kan använda för en kajak och jag var helt medveten om nackdelarna när jag valde färg - men estetisk fåfänga är en stark motivationsfaktor.

Epoxi som värms upp (80-100 grader eller så) förlorar en del av sin hållfasthet, men den återtar full styrka när den svalnar igen (därför är epoxi till skillnad från karbamid- och resorcinollimmer inte kokfast). Denna värmekänslighet kan man använda vid reparationer: ett varmt knivblad öppnar epoxifogar, en lödkolv värmer upp och lossar fastlimmade skruvar eller bultar etc.

Nu tror jag inte att kulören har någon skuld till sprickorna i Black Pearls däck (i synnerhet som de uppstått på undersidan av däcket). Jag tror att det platta däcket hade behövt lite mer stöd underifrån - några remsor glas- eller kolfiber som "balkar" till exempel. Och kanske har jag slipat ner i glasfiberskiktet i ambitionen att hålla ner vikten. Belastningen blir stor när man sitter på däcket för att åla ner i kajaken. Vidare spänner jag fast den på biltaket upp och ner, med däcket mot skumrullar som kanske trycks ihop mot relingarna men trycker in däcket däremellan. Det finns många potentiella fallgropar och jag hittar åtskilliga eftersom jag experimenterar friskt.

Skriv en kommentar