Visa varukorgen
Design & Illustration

Söndagstur med klubben

Fikapaus vid Lernacken

Varmt och skönt idag - 10 grader (knappt 8 i vattnet) - en blek sol från och till och avtagande sydlig vind. Söndagspaddlingar har levt upp igen under hösten, och vi var fyra som startade kl 10 och ett gäng morgontrötta som tog en eftermiddagstur.

Norrut genom hamnen, söderut i lätt motvind mot Lernacken, fikapaus och så tillbaka med lite lätt surf utanför Ön - med "fel" våglängd var det inte helt lätt - alltsomallt 21,5 km i hyfsat tempo.

Jacob paddlade i sprillans ny Kokatat-torrdräkt och klarade sig riktigt bra trots premiär med strypkrage.

Gårdagens bassängövning kändes lite i axlarna initialt - det blev väldigt många rollar! - men det gick över snabbt när paddelmotoriken kom igång.

Utsikt västerut
Utsikt mot väster och Öresundsbron

I bastun ventilerades ideer om en alternativ veckotur till sommaren - mer paddling och kortare pauser, längre dygnsetapper. Inte riktigt så ambitiöst som Orust runt, men någonstans mittemellan...

Under oktober-november finns en sorts lågmäld intensitet i färger och kontraster - strandgräset glöder varmt, snäckskalen lyser blåvita i sanden och skymningen är blåare än någonsin. Det är klarheten och nyansrikedomen i en violinkvartett snarare än den pampiga mäktigheten i en symfoni. Mycket bilder blir det - akvarellbilder när jag har tid (vilket tyvärr är alldeles för sällan numera), oftast med kameran annars.

Kommentarer

Hej Vist är det under bart o paddla nu oxå!!! Var ute en tur igår vid Furuboda strand stuga

O surfade lite fina goa vågor, sen en sand strand o landa på.

MVH Tommy

Sorry glömde skriva att jag va där med en kompis Jacob Wacander dumt o surfa ensam.

Mvh Tommy

Skriv en kommentar