Visa varukorgen
Design & Illustration

Söndagstur på Sundet

Ordningen är återställd - idag var vi fyra på söndagsturen. Svag sydostlig vind, dis med antydan till blå himmel rakt upp, temperatur kring nollan och härlig paddling. Det blev en tur till Brofästet och tillbaka, men en väl tilltagen fikapaus vid Lernacken (fikapauser är viktiga!). Ungefär halvannan mil blev det och naturligtvis lite rollande här och där på vägen.

nya vantarEtt par nya vantar hade det blivit till turen. I dykshopen hittade jag dessa i 5 mm neopren, lätt förböjda och med refflad ovansida som genom sin elasticitet ytterligare underlättar att hålla om paddeln. Dragkedjan på ovansidan innebär att de är lättare att ta på än andra dykarvantar jag provat och de håller rimligt tätt för snabba rollar. De är kanske inte de varmaste jag provat, men mer än nog för enstaka minusgrader. Jag får återkomma med tester i lägre temperaturer. Tills vidare kan jag varmt rekommendera dem för grönlandspaddlare som inte kan ha poogies fastsittande på paddeln. Fabrikat är jag osäker på - det enda beteckning jag hittar är "Water-proof, Sweden".

Trefingervantar är betydligt varmare än vanliga fingervantar och har fördelen att medge viss motorik för att till exempel kränga på kapellet, knäppa en jacka

Kommentarer

Från Sverige, utanför Götet: Waterproof Diving International AB.

Dina vantar kan du se på http://www.waterproof.se/accessories.php. Mina tunna med skinninsida verkar gått ur tiden... Synd!

Tack Patric!

Jag tog mig inte tid att leta, men det gick ju bra så här också - och vantarna är de bästa jag haft.

Skriv en kommentar