Visa varukorgen
Design & Illustration

Spray – Torbjörn Svensson

Spray – Torbjörn Svensson

"Hej Björn.

Skickar några bilder på min Spray som blev klar i somras. Den är byggd i Paulownia efter originalritningen. Alltså 560 cm lång, 50 cm bred och vikt ca 16,5 kg. Trots att det är mitt första bygge så är jag mycket nöjd med resultatet. Den fungerar perfekt till det jag byggde den för: Snabba motionsturer på kvällarna efter jobbet och lite längre dagsturer på helgerna.

Sittbrunnen var ganska pilligt att få till och tog ganska lång tid. Störst problem hade jag dock med sammanfogningen av däck och skrov, men efter mycket tejp, våld och fula ord blev det bra! Den är utrustad med fotstöd och styrning med underliggande roder från Nelo, eller släproder från Smarttrack. Styrningen med underliggande roder ger en väldigt snabb och direkt känsla medans släprodret ger en lugnare styrning och säkrare färd i grunda vatten.

Med vänlig hälsning
Torbjörn Svensson
Gustavsberg"

Spray – Torbjörn Svensson

Spray – Torbjörn Svensson

Spray – Torbjörn Svensson

Kommentarer

Hej, snygg båt! Får nog bli en sådan vad det lider.

Björn A

Tackar. Jag trivs mycket bra med den. Det är dock lite kallt om benen så här på senhösten. Jag får nog bygga en Panthera också. Eller en Njord, eller en Nomad, eller en.... svårt val!

Snyggt!

Hur har du byggt länsen?

Jag skar sönder några handspritflaskor och byggde en klassisk venturi läns med en extra bulb bakom hålet, om du fårstår vad jag menar... Sedan en champagnekork i hålet.

Funkar för mig som mest paddlar i ganska lugna vatten.

Skriv en kommentar