Visa varukorgen
Design & Illustration

Stockenträffen 2009

Kajakparkeringen
Fler och fler kajaker på parkeringen...

Årets upplaga av Stockenträffen blev en blöt och blåsig historia, med mycket lite paddling för min egen del - faktiskt bara de två kurserna på lördags- och söndagsförmiddagarna.

Tältplatsen
Kanske aningen färre än förra året men med tanke på väderprognosen var uppslutning mycket god...

Redan på fredagseftermiddagen satte vädergudarna ribban: kuling och regn. Jag blev tämligen direkt indragen i diskussioner om kajakbygge, utrustning mm och valde att avstå från den planerade paddelturen. Natten mellan fredagen och lördagen fick jag stiga upp för att vrida tältet till en mer vindvänlig orientering för att kunna sova. Det är inte världens mest vindsäkra tält.

Utställningsområdet
Utställningsområdet var i år välfyllt och välbesökt - här Leifs "tofflor" i glada färger...

Kurserna fungerade utmärkt båda dagarna, med inspirerande och entusiastiska deltagare. Blåsten innebar möjligheter att känna på grönlandspaddelns effektivitet i mot- och medvind.

Eftermiddagarna gick sedan åt till att låna ut kajaker till hugade ritningsspekulanter. Varken Njord eller Black Pearl låg oanvända många minuter. Som arbetshelg betraktat var det lyckat - och eftersom jag paddlat i frisk vind i de här vattnen två gånger redan på en knapp månad (här och här), känns det rätt okej med en helg med fast mark under fötterna.

Natthimmel
Sen lördagskväll (kl 21.25) med ljusstark optik (Lumix LX3)

Extra roligt för mig var att det denna gång låg mer än dussinet svarta pärlor på stranden, sex Njord (om jag räknat rätt) och en del andra träkajaker med bekant utseende. På nära hälften av det totala kajakbeståndet låg det grönlandspaddlar...

Om årets träff har även Erik och Pia, Ulf, Tobias, Peter, Leif, Kenneth, Urban, Thorsten m fl skrivit...

Kommentarer

Björn!

Är det en Njord (med brunt däck och svart botten) som på fotot ligger mellan den röda plastkajaken och kajaken med gult däck? Ser väldig elegant och smäcker ut (tillsammans med Black Pearl i förgrunden)!

Mvh

Jan P

PS. frågan hamnade först på fel notis om Stockenträffen

Det är om jag minns rätt en Njord - men en där byggaren rätat ut akterdäcket en aning (så att den påminner i profilen om en slimmad Najad).

Tack för svar och tack Rune för bilden! ja -den var verkligen smäcker och fin.

Skriv en kommentar