Visa varukorgen
Design & Illustration

Surf i Skanör

Söndagspaddlingen var dagen till ära utbytt mot lek i vågor i Skanör. Vinden (6-8 m/s sydväst) drog upp sjö på knappa metern som mot de långgrunda stränderna gav en lång surfzon med bränning. Våghöjden var inte speciellt spännande (vi hade hoppats på lite mer) men gav ändå ett par timmars nöje med sidsurfar i bränning, rollar på vågtoppar och i vågdalar, med och utan paddel och en och annan riktigt bra surf in mot stranden. Ett nytt nöje för dagen var att – att hålla balansen med kroppen och ta låga stöd i vågbrotten med händerna – vilket fungerade överraskande väl i Black Pearl.

Eftersom en del rollande var på grunt vatten hade jag hjälm – min cykelhjälm fick duga – och konstaterade som vanligt att hjälmen bromsar en del under vatten så rollandet var lite mindre smidigt än vanligt. Jag kommer inte lika snabbt runt under kajaken. Slutfasen med uppgången påverkas däremot inte alls.

För första gången den här hösten tog jag på ett par handskar efter halva tiden. Jag har haft med handskar i kajaken under senaste månaden, men först idag har de behövts – fantastiskt att det dröjt till i mitten av november!

För övrigt en härlig höstdag – 10 grader i luften, 11 i vattnet och sol från en blå himmel hela förmiddagen. Brotten lyste azurblå i motljuset och underifrån glittrade skummet turkost. Som vanligt skulle det varit kul med en liten filmkamera på kajaken...

Kommentarer

Det finns ännu inga kommentarer.

Skriv en kommentar