Visa varukorgen
Design & Illustration

Svarta Malin i Gassebol

Svarta Malin på sjön Rinnen

Mail och bilder från Malin i Värmland om en ny Black Pearl:

Hej Björn!

Här kommer sent omsider en rapport från mitt BP-bygge och några bilder på Svarta Malin. Jag betraktar mej inte som färdig med kajaken, men nu har jag använt den så pass flitigt att jag tyckte det var dags att rapportera. Den första turen blev i badhuset i slutet av Mars, dagen efter var det utomhuspremiär på Norsälven, då isen fortfarande gjorde Vänern otillgänglig. Den andra bilden är från en tur för två veckor sedan på sjön Rinnen. Igår hade vi onsdagspaddling och tog en tur längs Klarälven och såg 5 bävrar.

Badhuspremiär för pärlanFör att summera: Det drog ut på tiden, det var roligt, men blev frustrerande på slutet när det kändes som att jag aldrig blev klar. Vissa saker var betydligt svårare än vad jag hade förväntat mej. Jag trodde tex att nu skall jag ”bara” måla. Men jag har gjort om det tre gånger, och är fortfarande inte nöjd. Nåt som vållade mej stora bekymmer var luckinfästningen fram (Becksons) tills jag fick tips om att använda fogskum. Då blev det väldigt enkelt.

Jag valde att sätta skädda på min. Kanske onödigt, men i somras när jag pratade med andra fanns det de som menade att jag kommer att ångra mej om jag inte sätter på en skädda. Jag har sett de som satt fast skädda på efteråt, och det blev jag tvungen att göra på min ”soffa” vilket förtog en del av nöjet med kajaken. Så jag satte dit skäddan eftersom jag inte satt ihop skrovet och däcket och hade möjlighet. Givetvis har jag ett läckage kring skäddaboxen som jag skall åtgärda. Än har jag inte upplevt nåt behov av skäddan.

Ute ur verkstaden

Förutom läckaget skall jag nog göra om sittbrunnssargen nån gång framöver, den blev lite för hög och inte optimal för rollning. Funderar på att fixa till en bra sits som kanske löser en del av problemet.

Som lärare gjorde jag en reflektion. Jag har läst dina instruktioner och tänkt att det måste gå att göra på nåt lättare eller bättre sätt. Först när man har misslyckats tre gånger inser man varför det är bra att göra som du säger.:)

I övrigt är jag väldigt nöjd med kajaken, den är otroligt lättmanövrerad och uppför sig bra på alla sätt. Har vid ett tillfälle varit ute i lite tuffare väder och Vänerns korta krabba sjö utan problem. Inte minst är den väldigt lätt att lasta på bilen, vikten stannade på 15 kg. Och jag har faktiskt gjort precis allting själv!

Funderar som bäst på vad nästa bygge skall bli…

Hälsningar Malin Olin

Min kommentar

Tack för bilder och kommentarer (jag gillar den om manualen ;-).

Om skädda på BP: en justerbar skädda på BP behövs oftast inte, men den tilltalande skäddlösa enkelheten har ett pris: att hantera upplovning i hård akterlig sidvind med paddelteknik och minskad fart (upplovningen är bland annat proportionell mot farten). Att i efterhand sätta dit en liten fast skädda är ett dåligt alternativ – kajaken berövas sin lekfullhet...

Kommentarer

Fantastiskt läcker kajak! Har själv en mattsvart grönlandsmodell! Nästa bygge får nog bli en BP!...man kan väl ha fler svarta....

Mvh

Angvert

Skriv en kommentar