Visa varukorgen
Design & Illustration

Thule – Thomas Wallin

Thule – Thomas Wallin

"Tack för bra ritning med instruktioner, inspirerande hemsida och din personliga support dom två gånger jag kontaktade dig. Ritningen låg på vänt några år under tiden som jag skaffade virke. Köpte bla gran av granne och sågade upp i sex meters längder hos en annan granne för att slippa skarvar.

Målet var att bygga en Thulekajak anpassad till mina förutsättningar. Har under 40 år paddlat kanadensare med hustrun men senaste åren har vi gått över till kajak. Pga knäprotes och kroppslig stelhet svårt att ta mig i och ur de aquila kajaker som vi köpt. Tanken var därför att designa sittbrunn efter mina förutsättningar samt hitta en bekväm sits. 

Startade bygget i garaget januari 2019. Thule är 546 cm lång - garaget 560 cm. Pausade bygget maj - december. Återupptog projektet i januari 2020 med målgång juni 2020. Sjösättning juni 2020 och nu gjort flera turer med stor belåtenhet.

Gått långsamt fram då jag inte jobbat med liknande projekt innan. Aldrig jobbat med epoxy och glasfiber. Har jobbat i fem träslag - gran, tall, ek, sälg och körsbär - med målsättning att få en personlig design. Sittbrunnen är extra stor men då jag mestadels paddlar i insjöar med vindar upp till 7- 10 m/ sek så är det inga problem. Tillhör inte dom som har eller kommer att rolla .

Nu ska det bli bygge av paddlar. Till vintern ev aktuellt att starta ett nytt projekt med att bygga en kajak till hustrun. Har du en rekommendation på modell så motas den tacksamt.

Med vänlig hälsning
Thomas Wallin"

Thule – Thomas Wallin

Kommentarer

Det finns ännu inga kommentarer.

Skriv en kommentar