Visa varukorgen
Design & Illustration

Thule/2 - Bengt Hasselberg

Första notisen för det nya året handlar om en sjösättning. Bengt Hasselberg är klar med sin Thule/2, som blev sjösatt och provpaddlad i mellandagarna - för övrigt från samma brygga där hans Thule gick i sjön för ganska precis sju år sedan.

En ny Thule/2

"Hej

Äntligen har min Thule 2 fått känna på lite vatten. Det skedde på annandagen (26 dec) tillsammans med min äldsta dotter som trotsade vind och vågor. Premiären skedde för övrigt vid samma brygga som min Thule 1 gjorde i december 1999. Tyvärr så tog inte min fotograf några "stilbilder" men jag bifogar ett som bevis. Inget roder är monterat så jag tar ett klassiskt styrtag för att inte hamna i vassen. På grund av arbete och händelser inom familjen fick jag lägga bygget på is? drygt ett halvår. Inte förrän nu i september kom jag igång igen. Det jag tidigare hade gjort fick jag lägga ner lite extra arbete på för att det legat i träda för länge, men slutresultatet tycker jag blev bra.

En sak jag noterade när vi paddlade var att jag tyckte det var inte mycket kvar vid relingen. Den låg, vad jag tyckte djupare (ca 25-30 mm från relingen) än min Thule 1 så så värst mycket extralast kan den nog inte bära. Lastförmågan är ju 200 kg. Jag uppskattar att vi tillsammans vägde ca 170 kg.

Nu återstår ett roder och lite linor samt fernissning så är den klar.

Några rollar kommer det nog inte att bli men kanske med mitt nästa bygge, men först måste jag röja garaget. Det är för övrigt 5.80 på längden så det har varit många "krypningar" från den ena sidan till den andra.

Hälsningar
Bengt Hasselberg
Linköping"

Kommentarer

Det finns ännu inga kommentarer.

Skriv en kommentar