Visa varukorgen
Design & Illustration

Träbåtsfestival på Tjörn

Träbåtsfestival 2017 på Tjörn

Västkustens Träbåtsförening arrangerar varje år Träbåtsfestivalen på Tjörn, ett välbesökt arrangemang med mängder av vackra nya och gamla träbåtar. Till årets upplaga fanns en inbjudan om att visa träkajaker och i samarbete med Kajaktiv Tjörn (återförsäljare av Frej) ställde jag upp med mina gamla Njord och Black pearl och Petrus (Petruskajak) hade med några kajaker och kanadensare i trästrip och plywood.

Vädret var fantastiskt på lördagen och arrangörerna spekulerade i uppemot 20 000 besökare. Söndagen började med hård blåst ovch regn och jag tog en paddeltur i Skärhamns omgivningar istället. Jag sjösatte vid stranden söder om Akvarellmuseet samtidigt som en grupp belgiska paddlare avslutade sin semesterpaddling där. De var ovana paddlare i hyrda kajaker och hade haft en härlig vecka runt Orust, men med 12-13 m/s sydväst och vågor kring metern var de nöjda med att ha klarat sig in till land utan missöden och kunde ringa uthyraren (Upplevelsebolaget) för att bli hämtade. Efter lunch mojnade det, solen tittade fram och besökarna strömmade till igen.

Många kajakintresserade besökare innebar tyvärr att det inte blev tid den här gången till att gå runt och titta på alla fantastiska träbåtar som var förtöjda i festivalområdet.

Träbåtsfestival 2017 på Tjörn 
Öppningsdags. Förträfflig plats vid ingången till festivalområdet – alla passerar vår monter

Träbåtsfestival 2017 på Tjörn
Strålande sommarväder...

Blekingsk jaktkanot – Träbåtsfestival 2017 på Tjörn
En mycket välbyggd liten blekingsk jaktkanot roddes en sväng in till vårt hörn av hamnen. Tyvärr var det fullständig stiltje så det var ingen idé att använda spriseglet.

Kommentarer

Det finns ännu inga kommentarer.

Skriv en kommentar