Visa varukorgen
Design & Illustration

"Traditionellt" kapell

Till Black Pearl har jag experimenterat med kapell. Målet var ett billigt, enkelt kapell med traditionell look, helst fullständigt vattentätt, även vid ihärdigt rollande. Jag har ännu inte kommit ända fram (efter ett tjugotal rollar får jag hälla ut någon deciliter), men vägen verkar framkomlig. Utgångsmaterial är vanlig bävernylon från vilken tygaffär som helst, en cykelslang, en tub liquisole och lite kokt linolja.

En enkel form av ritpapperFörst tog jag de mått som behövs: satt i sittbrunnen och lutade så långt bak jag kunde - mätte från sargens framkant till brösthöjd strax under armhålorna. Lutade framåt med pannan mot däcket och mätte från sargens bakkant till samma höjd på ryggen. Lutade åt sidan och mätte hur mycket tyg som behövs vid sidorna.

Sedan gjorde jag en enkel mall i ritpapper i skala 1:10 med de mått jag fått fram, och kollade att det såg OK ut (mina mått blev 163 cm omkrets i underkant, 100 i överkant, 70 cm höjd i framkant och 35 i bakkant). Efter lite justeringar ritade jag upp den i full skala på en bit svart bävernylon. Det krävs noggrannhet med att få passformen exakt rätt runt sargen eftersom bävernylon har dålig elasticitet och eventuella rynkor innebär vatten i sittbrunnen.

Anders Johnsons beskrivning var sedan en perfekt hjälp när det gäller bredd på fållar, lämplig ordningsföljd etc.

Det färdiga kapellet provas I nederkant trädde jag sedan in en 9 mm gummilina för att rejäl spänst runt sargen. Gummilinan sydde jag ihop med ett överlapp på ca 4 cm med syntetiskt segelgarn och därefter lindade mycket hårt, så att skarven inte blev mer än marginellt bredare än linan i övrigt (en gammaldags klädkila är ett förträffligt redskap för detta!). I överkant la jag in en 5 mm gummilina.

Hela kapellet impregnerades med kokt linolja två gånger. Linoljan penslades på ganska flödigt på utsidan, överskottet torkades av efter en halvtimme och kapellet fick hänga ute tre-fyra dagar för att torka. Om man värmer linoljan till 30-35 grader och rör i lite bivax tätar den ännu bättre. (Den linolja som den normalt säljs idag under namnet "kokt linolja" är normalt inte det - den är preparerad med tungmetaller för att få ungefär samma torktid som gammeldags kokt linolja (rå linolja torkar på 6-8 veckor). Den som ogillar gifter kan säkert hitta riktig kokt linolja, tex i konstnärsaffärer och enstaka färgaffärer med högre moral).

linoljad bävernylon är mjukt, formbart och prasselfrittKapellet i det här utförande var tillräckligt tätt för att fungera utmärkt vid normal havspaddling. En aning vatten kom in vid överbrytande sjö - lite mer vid rollar, höga stöd, balance brace och andra manövrar där sargen var under vatten lite längre stunder. Läckorna visade sig uppstå vid rynkor runt sargen och genom för dålig tätning mot överkroppen. Linoljan tätar däremot tyget helt och ger en trevlig yta, mjuk, följsam och helt prasselfri och den ser genuin ut på en eskimåkajak.

gummikanten som tätar mot sargenNästa steg blev därför att täta anslutningarna vid över- och undrkant. Först vände jag kapellet ut och in och trädde upp det på den form jag använt för att laminera sittbrunnssargen. Spacklade ett tjockt lager Liquisole längs kanten och fäste en ca tre cm bred remsa gummi, utskuren ur en cycelslang (gummiremsan skall hamna på insidan av det färdiga kapellet och täta mot flänsen). Remsan spände jag hårt och höll den på plats med ett par häftklammer i skarven tills spackelmassan härdat (ca ett dygn). Då tog jag av kapellet från formen och limmade jag ihop gummibandet med ca fyra cm överlapp (Liquisole även här).

Det färdiga resultatetÖverkanten tätades på ungefär samma sätt. Kapellet spändes med utsidan utåt över en tillfällig form, kanten spacklades med liquisole och en gummikrage krängdes på plats. Den här gången använde jag hela bredden på den uppskurna cykelslangen, ca 8 cm, och jag hade limmet ihop den i förväg med fyra cm överlapp. När kapellet vänts rätt, sticker slangen upp ca 5 cm ungefär som latextätningen på en torrdräkt.

Resultatet: Nästan helt tätt blev det. En aning vatten kommer fortfarande in vid enträgen rollande och jag tror det beror på att spackelmassan blev lite ojämn så att det på ett par ställen blev små "knutor" i gummitätningen. Jag får vara noggrannare nästa gång. Nästa steg blir att sy en hel tuiliq för vintern...

Uppdatering (040920): Nu är det tätt. Problemet var inte som jag trodde kanten, utan att vatten efter en stunds rollande diffunderade igenom tyget. En tredje strykning med linolja/bivax löste detta. Möjligen håller inte linoljeimpregneringen så länge som jag hoppats - eller krävs det kanske mer än de två strykningar jag börjat med. Framtiden får utvisa.

Naturligtvis hade det varit lättare att köpa ett från början vattentätt tyg från Point North eller Pennine Outdoors, men det är kul att först testa mera närliggande alternativ.

Kommentarer

Hej!

Jag håller på att bygga en sof som jag tänkte klä med tjock bomullsväv. Har förstått att folk gör på lite olika sätt när de ska täta tyget. Vissa använder linolja och vissa använder alkydoljefärg. Och så finns det säkert en hel uppsjö av andra sätt att göra på.

Som jag har förstått det så är du en förespråkare av linolja. Eller finns det nåt bättre sätt? Du nämnde bivax här ovan också. Skulle det tillsammans med linolja kunna vara aktuellt även för tätning av skrovet, alltså bomullsväven?

Kan inte sånt där tyvärr och är mycket tacksam för tips även om det inte riktigt rör den typ av kajak som du förespråkar (alltså strip).

Mvh

Mina praktiska erfarenheter i ämnet är högst begränsade – jag förelår att du skaffar någon av de utmärkta böcker som finns ("Building the Greenland Kayak" av Chris Cunningham, "Building a Greenland Kayak" av Mark Starr, "Building Skin-on-fram boats" av Robert Morris eller "Instruktion i Kajakbygning" av H C Pedersen) eller frågar på Utsidans forum – det finns många duktiga skin-on-framebyggare i Sverige.

Det är inte omöjligt att det dyker upp kommentarer med bra tips här...

Jodå jag har varit i kontakt med några olika byggare men det är många olika bud gällande vad som är bäst. Läste om ditt kapell här ovan och tänkte att du kanske hade några bra tips. Men det är väl kanske säkrast att göra som du säger, att läsa på i nån bra bok alltså... :)

Tack!

Skriv en kommentar