Visa varukorgen
Design & Illustration

Träkajakträff i Kalmar

Helgen 5 - 6 Maj avhölls en träkajakträff i Kalmar. Många fantastiska kajaker, byggda av amatörer och proffs, visades upp. Tyvärr var vädret på sitt allra mest aviga humör - iskall nordlig kuling som gick genom märg och ben - så arrangemanget blev inte vad det kunde ha blivit. Vi hoppas på nästa år istället.

På söndagen var det planerat en paddeltur med hela armadan av läckra träkajaker i gran, lärk, mahogny mm. Men nu hade vinden ökat till 15 - 16 m/s nord och hade inte ett par av oss som åkt långt vägrat åka hem utan en paddeltur hade den nog blivit inställd. Nu blev det några som ställde upp för en halvdagstur i den någorlunda skyddade skärgården söder om Kalmar.

Några valhänt huttrande bilder blev det ändå (dessa fyra är tagna av Jan Ask).

Några av de fåtaliga besökarna samlade runt Johan Wirséns kajaker (Johan själv i grön overall)

Närbild av utsmyckade däck - gran, ceder, klibbal och mahogny. Min Nomad med några år på nacken har fått lite solbränna jämfört med den kritvita granen på nybyggena. 

Nomad, byggd av Gösta Schwarts i Kalmar Rockall av Johan Wirsén på Öland Husky, av Johan Wirsén på Öland Min Nomad Husky, av Sven Knutsson, Kalmar Najad, av Gösta Schwartz i Kalmar

Kommentarer

Det finns ännu inga kommentarer.

Skriv en kommentar