Visa varukorgen
Design & Illustration

Två Caribou 495 i sjön...

Caribou 495 – Tomas Jansson

I Älvsbyn har Tomas Jansson sjösatt sin kanot:

Caribou 495 – Tomas Jansson

"Tack för alla goda råd, Björn!"

"Nu har jag hunnit få några timmars erfarenhet i kanoten, och jag är mycket nöjd över egenskaperna. Jag hade förväntat mig mer initial- och mindre slutstabilitet, men jag tycker den är rejält slutstabil. Jag har provocerat den utan att det har känts obehagligt. Än är inte vattnet så varmt här uppe, men i sinom tid ska jag testa vart gränsen går. Vid ensampaddling knäsittandes bakom bäroket kan man klättra upp mot sidan så att relingen nästan tar i vattnet. Inte ens då vill den tippa över. Snarare vill den ligga där. Ändorna lyfter då fint ur vattnet och den blir mycket lättmanövrerad. Sittandes på främre sitsen och paddlandes åt "fel" håll går den också mycket fint, så länge det inte blåser för mycket." 

"Trots gran med ganska hög densitet från Västerbotten, en hel del spackling och en hel del lappande med glasfiber på insidan hamnade vikten på 26-27 kg, vilket jag är nöjd med." 

Tomas jansson


I Rimbo är Gustav Ryberg i det närmaste klar med sin kanot (fömodligen sjösatt nu – det är jag som är lite sen med uppdateringar ;-) 

Caribou 495 – Gustav Ryberg

"Hej!

Nu är jag nästan färdig med min Caribou 495. Jag vill tacka dig för en fantastisk websida och all hjälp jag har fått via email! Jag har en Flickr sida där jag har lagt upp bilder på projektet. Jag tänkte att du kanske vill ha denna information för att lägga till på din hemsida.

Mvh,
Gustav Ryberg"

Kommentarer

Det finns ännu inga kommentarer.

Skriv en kommentar