Visa varukorgen
Design & Illustration

Tvillingkavater

sjösättning

"Hej! 8 oktober sjösatte jag mina tvillingar i en lugn båthamn i Bohuslän. Det var en härlig och efterlängtad stund i sällskap med käresta, barn, barnbarn och goda vänner. Allt förflöt på bästa sätt! Jag paddlade en bit ut i Gullmarn och mötte höstvågor - Kavaten uppträdde lugnt och stabilt. Fantastiskt skönt att plöja fram över havet.

Mångsidig kajak?

Jag påbörjade bygget i juni -05 med att bygga skrovet. Vid årsskiftet 05/06 byggde jag skrov nummer 2 och frampå vårkanten och under delar av sommaren lades däcken. Septemberkvällar fylldes med diverse smådetaljer.

För att lättare kunna se repor mm på skroven valde jag att måla dem med grå grundfärg och vit lackfärg. Däcket är fernissat med 2-komponent.

Enda missödet under byggandet var att vävlagret på insidan i första skrovet "drabbades" av blåsor. På det andra skrovet valde jag att först stryka tunt med epoxi och därefter lägga på vävbitarna. Det fungerade utmärkt - jag upplevde att väven inte gled lika mycket mot skrovet som när väven lades på trä utan epoxi. Det har varit mycket roligt att bygga dessa kajaker och när barnbarnen växt till sig blir det dags igen.

Tack för snabb service när jag ställt frågor till dig.

God Jul och Gott Nytt År!
Mats Hagelberg
Uddevalla"

Kommentarer

Det finns ännu inga kommentarer.

Skriv en kommentar