Visa varukorgen
Design & Illustration

Videosnuttar med rollar

Alex Pak i Wisconsin har lagt ut ett antal små videosnuttar med olika rollar - de flesta välkända men också några nya varianter.

Kommentarer

Utan att kunna ett skvatt om rollar så verkar denna killen veta vad han gör!!

Det ser också ut som om han har ett ganska lättrollat "fartyg"

Det är åndå ganska nyttigt för en Rookie att se dessa bilder för att försöka fårstå rent teoretiskt hur det skall gå till, jag lärde mig vindsurfa på samma sätt, genom att se på instruktionsfilm om windsurfing...

/Rob

Alex Pak är en av de ganska få som tycks kunna utmana Pavia Lumholt, Cherri Perry, Dubside, Greg Stamer m fl. Dessutom en av de få som tyckte det var på tiden med nya svårare rollar i Grönlandsmästerskapen.

Maligiaq m fl fick ju för en tid sedan igenom ett beslut om tillägg till rollprogrammet - 5 nya rollar för att göra det hela lite svårare.

De nya rollarna är:

Aft deck sculling roll.

Clenched fist, forward to forward finish.

Clenched fist sweeping stern to bow.

Rock roll, forward to forward finish.

Rock Roll, sweeping stern to bow.

Det finns numera rätt gott om videosnuttar med rollar att lära från: många samlade på Qajaqusas sajt, men också hos Cherri Perry, Peter Unold, flera kajakklubbar i Usa mm. Det går rätt bra att lära sig det viktigaste från dem. Men ännu bättre är filmen:"Rolling with Maligiaq" som går att få tag i från Heath (http://home.earthlink.net/%7Ejheath1821/) - tyvärr inte som DVD, bara VCR. Den är tydlig och pedagogisk, visar de flesta rollar både framifrån, bakifrån och under vattnet.

Skriv en kommentar