Visa varukorgen
Design & Illustration

Bygg en bättre kajak än du kan köpa

Om att välja, bygga och använda kajaker, kanadensare, paddlar och små båtar. 

Välja kanot handlar om mått, egenskaper, prestanda, utrustning och annat som kan påverka valet av kajak eller kanadensare att bygga och eller att köpa.

Bygga kanot innehåller fakta om byggmetoden, en fullständig byggbeskrivning för stripbyggda kajaker och kanadensare och olika sorters paddlar samt information om material.

Paddla kanot ger råd om paddelteknik och säkerhet i kajak och kanadensare, både för nybörjare och för avancerade användare – och innehåller lektioner i navigation, meteorologi, långfärdsteknik, sjömanskap mm.

Läsa om kanoter innehåller artiklar om kajakers och kanadensares historia och paddelhistoria, en kommenterad litteraturförteckning, länkar mm.

Nyhets- och sjösättningsnotiser

Kajaker och fotografering

Nanoq – Leif Karlsson

Kajaker kan vara uppenbart fotogeniska.  Men det kräver förstås lite engagemang, eftertanke och planering. Det räcker sällan att skjuta från höften med mobilen.

Leif karlsson, professionell fotograf som skickat många härliga kajakbilder genom åren*, mailade en serie bilder av sin Nanoq (professionell kvalitet på kajakbyggandet också!). Det är sena kvällsbilder (omkring kl 23), tagna med extremt långa slutartider (15-20 sekunder) och med liten bländare (f29-32) för att få fram den läckra rörelseoskärpan i vattnet och det nästan osannolikt skira ljuset.

Läs hela notisen med kommentarer

Frej och Smart – Jan Sörfeldt

Ett par nybyggda kajaker på tur i Vättlefjälls naturreservat nordost om Göteborg "Hej Björn! Nu i veckan har höstens-vinterns-v… Läs hela notisen med kommentarer

Black Pearl – Poul Møller

"Hej Bjørn Jeg har gennem vinteren bygget en Black Pearl XL af et byggesæt fra Petrus. Kajakken er bygget uden finne, men den e… Läs hela notisen med kommentarer

Njord i Trøndelag – Asbjørn Solberg

Det kan vara vanebildande att bygga kajak – Asbjørn Solberg i Trondheimstrakten har en Najad sedan tidigare och en Frej är på g… Läs hela notisen med kommentarer

Frej i Hordaland, Norge – Eirik Johnsen

"Bjørn Her er bilde fra testtur med Frej som jeg har bygget i vinter. Det er en fryd å padle. Vurderer å bygge en til av Frej o… Läs hela notisen med kommentarer

Fler nyheter och sjösättningar…

Senaste kommentarerna