Visa varukorgen
Design & Illustration

Skisser från kajak

Exempel ur skissboken

Ibland har jag på paddlingar haft med ett litet skissblock för noteringar och snabba skisser med penna och akvarellfärger. Kul alternativ till kamera. Det uppstår ett helt annat förhållande till motivet om man skissar än om man bara trycker på en avtryckare. Även om det med lite vana bara tar ett par minuter per bild är det naturligtvis en syssla man inte gärna prackar på sina paddelkompisar – att sitta och vänta medan jag plockar fram akvarellådan är kanske acceptabelt som en kul grej de första tre-fyra gångerna, men knappast i längden. Därför är det en utpräglad ensamaktivitet, och därför tyvärr inte så ofta det verkligen blir av.

Ett sådant akvarellskrin behöver inte innehålla många färger – fyra, fem stycken räcker långt – och det finns små bra "resepenslar" i mårdhår med borsten skyddade i ett metallhölje. Hur färgerna i längden påverkas av att användas med saltvatten vet jag inte, men de äldsta (sisådär en tjugo år gamla) ser fortfarande ut som jag minns att de gjorde.

Här är några exempelsidor ur en gammal skissbok:

Ur skissboken
På väg från Torekov mot Vingaskär och Hallands Väderö

Ur skissboken
Till höger: Högbondens fyr sedd nerifrån stranden

Ur skissboken
Slut på regattan i Båtabacken i Haverdal: Optimister och andra segeljollar

Ur skissboken
Solnedgång från Bråtö vid Kråkesund

Ur skissboken
En härlig surfdag i Frösakull

Ur skissboken
Solnedgång över havet i HaverdalKommentarer

En inspirerande berättelse om akvarellmålandets inneboende glädje, hjälp av se, kraft av skapa och lust att leva i och med naturen.

Fint inte minst i den här tiden när vi blivit lite dämpade i våra möjligheter till andra kulturupplevelser. Hemsidan har givit mig lust att plocka fram färglådorna, papperen och blocken igen.

Det värmer ända in i själen var gång jag lyckas inspirera någon att ta sig an eller återuppta någon skapande verksamhet...

En och annan skiss blir sedan till en större målning när jag kommer till "ateljen/kontoret/designverkstaden" igen ;-)

Skriv en kommentar