Visa varukorgen
Design & Illustration

Panthera i Fredriksdal

Panthera-dag i Fredriksdal

Igår, lördag 28/10, var det Panthera-dag hos Kanokajakcenter i Fredriksdal i Danmark. Jag inledde med ett föredrag om bakgrunden och designkriterierna för Panthera och sedan tog Erik B. Jørgensen över och berättade och visade bilder och filmer från sin rekordpaddling runt Danmark i en Panthera.  Efter en paus med sandwich och dryck, fanns det tre Panthera, en i glasfiber och två i kolfiber, att testapaddla ute på Furesø.

Panthera-dag i Fredriksdal
En av deltagarna passade på att vis att Panthera är lättrollad

Panthera-dag i Fredriksdal

Kanokajakcenter ligger numera i Fredriksdal, mitt i kanalsystemet mellan Furesø, Bagsværd Sø och Lyngby Sø, inhyst i ett fint gammalt gult hus med tillhörande verkstad, kajakförråd och servering, tillsammans med kanadensaruthyrningen som funnits där sedan tidigare.

Kanokajakcenter

Kommentarer

Om jag skulle köpa en roderkajak så ligger Panthera högt upp på listan.

Men nu har jag redan en Spray och en Frej, fantastiska kajaker på var sitt sätt. Jag inser att jag kommer inte att paddla mera med en tredje kajak i garaget så det får räcka med de två jag har.

Per, jag är i ungefär samma fas. Det är flera år sedan jag byggde en kajak åt mig själv – helt enkelt för att jag 1. har två kajaker som fyllar alla mina behov, och 2. för att jag trots upprepade försök på det digitala ritbordet inte lyckats förbättra någon egenskap utan att förlora något annat viktigt.

Hi Björn,

my new Pathera in blue is completly build and waiting for delivery to Frankfurt. Kim sent first pictures of the boat.

Do you like to see one or two pictures?

Best Regards

Udo Ramm

Skriv en kommentar