Visa varukorgen
Design & Illustration

Black Pearl - Leif Juhl

Två pärlor på stranden. Foto: Nicolai Ilcus
Leifs och Annies kajaker på stranden. Foto: Nicolai Ilcus

Nu har också Leif Juhl sjösatt sin pärla. Annies har kunnat beundras vid många tillfällen under senaste året. Mycket välbyggda och en fantastisk finish.

"Hej Björn.

Så kom dagen hvor min Black Pearl smagte saltvand for første gang. Lidt grå skyer og regn, kunne ikke spolere fornøjelsen ved at søsætte endnu en dejlig kajak.

Leif i ny pärlaLeif på provtur med ny Pärla

”Perlen” blev betragtet og beundret, skålet for, og ønsket tillykke med, på behørig vis. Forventningerne blev indfriet og jeg glæder mig til rigtig at lære den at kende.

Ett par närbilder (klicka på dem för att förstora).
Närbild på lucka. Foto: Nicolai IlcusNärbild av fördäcket. Foto: Nicolai Ilcus

Annie er lidt misundelig på min finne, der ser ud til at fungere fint.

Håber vores veje krydses snart igen.

Venlig hilsen
Annie og Leif Juhl"

Kommentarer

Hej Leif.

Stort tillykke med den tydeligvis meget fine perle.

Jeg kunne desværre ikke komme til søsætningen, men håber at vi kan tage nogle perle-ture i det sydfynske i løbet af sommeren...

En meget flot og smuk kajak...

Mvh. Peter Madsen

Hej Leif

Du har fået meget velbegrundet ros for Annies Black Pearl, og jeg er sikker på du har lige så meget i vente på grund af resultatet af din egen. Selv om ingen af dem er helt sorte ;o)

Vi er nok mange der forventer, at du kommer og viser den på Havkajakroernes Sommertræf 2009.

Hilsen

Erik Frantzen

Tak for de pæne ord.

Vi kommer nok ikke til sommertræffet i år, da vi planlægger en tur til Helgeland i Nord Norge. Men forhåbentlig ses vi ved en anden lejlighed.

Og ture i det sydfynske, ja dem regner vi med, at der bliver mange af i den kommende tid.

Venlig hilsen

Annie og Leif

Ah, 1 april och nu börjar någonting hända med naturen längs stränderna! Idag var jag ute med min Igdlorssuit på ett blankat hav. Ejdrarnas kvidande parningsläten följde i spåren.

Men det var inte det jag skulle skriva om utan ett försök. Fler än jag har väl tittat på The Kellykettle, kokaren som består av ett mantlat rör? Det inre röret blir en skorsten. Med detta i tankarna tog jag fram mitt gamla Fjällrävenkök. Locket satte jag i botten och sedan monterade jag resten som det föreskrivs. I botten la jag små pinnar i en liten hög, tände på och kärlet ovanför hade jag redan fyllt med vatten. Jag vände hålen mot vinden och elden tog snabbt fart.

Jag la ett lock på kokkärlet och nu fungerade resten av köket som en skorsten. Efter 6 minuter kokade vattnet. Men svart blev det ju på kärlen...

Det fungerade i alla fall. Har du ett trangiakök går det säkert att köra på samma sätt. Fjällrävenköket var på sitt sätt genialt genom sina enkla, hopsatta delar, Inga bitar som går sönder i långa loppet.

Skriv en kommentar