Visa varukorgen
Design & Illustration

Black Pearl - Lindqvist

Magnus i ny Black (white) Pearl

"Hej Björn!

Idag kunde jag helt enkelt inte hålla mig längre, var bara tvungen att lägga i den nya kajaken för att se hur hon uppförde sig i vattnet.

Eftersom Mälarens is envisas med att försvagas långsammare än mitt tålamod klarar av blev jag helt enkelt nödgad att leta upp en bit isfritt vatten en längre bit hemifrån. Saltskogsfjärden (även kallad "Scania sjön" i Södertälje) fick duga som premiärvatten men tyvärr var endast en liten del isfri vilket kanske syns på bilderna.
Känslan i kajaken är suverän och ända sedan jag fick möjlighet att provrolla din BP i Tranås badhus, har jag haft en stark lust att bygga en.

Längden är 545cm och bredden 49cm.

Paddeln gjörde jag förra året med Rune E's paddel som inspiration, vikten är 700 gram om någon undrar.

Bygget påbörjades i mitten på november och var klart 10 veckor senare, tidsloggen stannade på ca 55 timmar vilket får anses vara hyfsat snabbt. Bygget har mestadels utförts på kvällstid när barnen har gått och lagt sig och även några lördag och söndagar.
Min förra kajak tog betydligt längre tid, ca 150 timmar men den Kavaten klarlackades som traditionen kräver och det var tidsödande att limma de profilfrästa ribborna en och en, BP:n är mer förlåtande på det sättet.

Förlucka

Sittbrunnssarg

Sittbrunnsargen och nedsänkningen för den främre packluckan är gjorda i kolfiber och sittdynan och ryggstödet är än så länge bara ett lager liggunderlag, måste få några timmar i kajaken innan det går att säga om det känns bra.
Vikten slutade på 14kg med luckorna inräknade och tack vare det tidigare bygget visste jag var jag kunde spara vikt (insida på skrov och däck ut mot stävarna t.ex.).
Färgen är Internationals Platinum A183 och valdes, mycket tack vare Anders O. som sjösatte en Hunter förra året, och jag kan säga att jag är jättenöjd med resultatet. Färgen lades på med en pensel och ska så fort värmen kommer slipas ner och läggas på igen, men den här gången med en färgspruta.

Ni får ursäkta den klena färgpaletten i bilderna men i mitten på mars blir det inte mer romantiskt än så här:-).
Efter ett taffligt försök till en "Balance brace" fick det bli en sval simtur tillbaks till land, våtdräkt och en Tuiliq gjörde den turen ganska behaglig.

Tack Björn för för en underbar kajak!

Med vänliga hälsningar
Magnus Lindqvist

Kommentarer

Jag fär byggklåda när jag ser den vackra pärlan! Har dessvärre bara plats för en kajak och min Hunter vill jag behålla. Livet är svårt

Paddler, beware!

Trust the light

Trust the lighthouse

Trust the lighthousekeeper

Or drown

(Leroy o´Hara)

"Om nånting är säkert så är det att fyren brinner. Det finns vissa saker som är absoluta, till exempel havsströmmar och årstider och att solen går upp om mornarna. Och att fyrarna brinner."

Pappan och havet, Tove Jansson

Fick just en historia till livs av en besökande bekant. Fyrvaktaren som hade ansvaret för fyren utanför Landön (där Skånes enda skärgård finns och där jag paddlat mycket, norr om Åhus) nåväl, denne fyrvaktare bodde inte på det ställe där fyren fanns, utan på land. Han måste ändå ha ett spanande öga mot fyren för att kontrollera att den fungerade. Han hade en enorm häck runt sitt hus, och (berättaren): "han ville inte bli av med häcken som skyddade mot vindarna. Han tog häcksaxen och klippte ett hål som vette mot fyren. Och på så sätt kunde han hålla ett ständigt öga mot fyrljuset och fortfarande sitta och dricka kaffe vid köksbordet."

Tove Janson är aldrig fel...

Den är riktigt snygg! Nu får gubben jag hyr lokal av få fingrarna ur röven och laga till värmen så jag också blir klar nån gång...

Resultatet kommer förmodligen inte bli lika snyggt dock. =)

Skriv en kommentar