Visa varukorgen
Design & Illustration

Hunter - Anders Olsson

Hunter

"Hej Björn! Nu är min Hunter som jag började bygga i slutet av juli färdig. Sjösättningen gjordes förra helgen i strålande solsken. Bygget har gått bra och betydligt lättare än jag trodde innan. Den blev 585 lång och 50.5cm bred Vikten slutade på 18 kilo inklusive skedda och skumsits. Jag valde att bygga en sarg i glasfiber som jag limmade fast efteråt istället för att göra en nedsänkt sarg. Det blev lite bättre plats för benen då .Jag har en sits som är ca 4cm över botten och då blir ju tyngdpunkten lite högre så den kan kännas lite rank men man vänjer sig väl. Bifogar lite bilder från idag då jag paddlat i ösregn fast ganska skönt ändå. Jag valde att måla den platinagrå och det är inget jag ångrar fast det kändes lite brutalt att rolla över allt träarbete förstås. Nu är målet att lära sig att rolla i vattnet i stället, men det får väl vänta till våren. Fast vanlig paddling blir det så länge det inte finns någon is.

Hälsningar Anders Olsson"

Kommentarer

Hej Anders!

Mycket vackert bygge och jag gillar speciellt färgen. Har precis börjat med min Black pearl och har varit inne på någon annan färg än just svart. Vad heter den som du har använt?

Gick det bra att klämma in en 8 tums lucka fram?

Med vänliga hälsningar

Magnus Lindqvist

Tack!Färgen är Internationals Perfection platinagrå A183 och den funkar bra .Kulören syns bra på sjön och reflekterar inte solen nämnvärt.Jag har rollat med skumroller och det funkar bra men använd en med bra kvalite då den vill lösa upp sig och svälla efter ett tag .Biltemas håller inte för trycket .Jag har använt 8"Beckson luckor från Orust Kajak både bak och fram .Bak så har jag försänkt dem med 5mm (skrovets tjocklek) genom att såga ett större hål och plasta fast en 4mm plyfa och därefter såga hål för luckan då akterdäcket är nästan helt plant.Därmed hamnar luckan snyggt i liv med skrovet.Fram så har jag sänkt ned luckan med hjälp av stående ribb på snedden i ett ovalt hål.Även där har jag 5mm plyfa som ram under luckan.Lättare än det kan verka!Black pearl är ju lite mindre än Hunter men det är möjligt att 8"luckan får plats ändå!Det går ju att placera den längre bak där det är bredare .Hålet är ju ganska litet ändå så om packutrymmet skall kunna användas till något är mindre än 8" inget alternativ för mig i alla fall. Lycka till med Pärlan !Hälsningar Anders

Skriv en kommentar