Visa varukorgen
Design & Illustration

Black Pearl – Panos Nezis

Black Pearl – Panos Nezis

Ett mail och några bilder från Panos i Tyskland – en ovanlig och snygg sittbrunnslösning med träribbor istället för det vanligare skum/laminat, och en lika snygg och välfungerande lucklösning: gummikord fäst strax under relingen hakas fast på stiften på luckans undersida. 

"Some pictures of  Black Pearl:

 Black Pearl – Panos Nezis

Black Pearl – Panos Nezis

Some extra photos ( do you know anybody who tried this? 

The idea came from your plans. 

But I did not know till the end if I could succeed and if it would function, so half of the time I spent with my fear ...)

Black Pearl – Panos Nezis 

Black Pearl – Panos Nezis

Black Pearl – Panos Nezis

It IS waterproof!!
And like a miracle to close and to open it …

Liebe Grüße,
DANKE FÜR DEINE WUNDERVOLLEN PLÄNE!
Panos Nezis"

________________________________________________

Jag hade samma typ av luckor på min Hunter från 2002, men övergav dem eftersom de var svåra att få täta (det gick så småningom efter mycket flyttande hit och dit med gummilinor, krokar och fästpunkter). Efter att ha tittat på Panos lösning inser jag att problemet förmodligen var den fyrkantiga formen på mina luckor, i kombination med för dålig uppstyvning av luckan (två tunna balkar) – så mycket lättare att få konstant tryck runt hela luckkanten om den är rund eller oval och har en solid sarg. Gummilinorna som syns nedanför sargen på bilden nedan dras på ett par träkrokar på luckans undersida och drar ner luckan mot sargen (på bilden har tätningslisten ännu inte kommit på plats). Snyggt och tätt, men som sagt, en hel del jobb innan det fungerade. Vill du försöka dig på en ovanligt snygg lucklåsning, titta på Panos version, inte på min.

Luckan på min Hunter

Lucklås, idé

Kommentarer

Den är så vacker! =P

Skriv en kommentar