Visa varukorgen
Design & Illustration

Byggrapport 3/2 del 2

Luckorna uppsågade och sargen grovslipad

Sargen och hålet grovslipat

Hål för luckorna

Resterande finputsning få vänta tills den är laminerad på plats. Jag har också sågat upp hålen i däcket för tre luckor. Fikaluckan akter om sittbrunnen är rund, ca 20 cm, och kommer att täckas av en svart däckslucka i karbonatplast - samma typ som jag har på Black Pearl.

Lucka med fräst spår för tätningslist

De ovala luckorna kommer att vara trä mot en gjuten kolfibersarg med tätningslist. På luckans undersida har jag fräst ett spår för tätningslisten. Listen kommer att vara monterad när jag gjuter kolfibersargen så att det bildas motsvarande spår i sargen.

Föregående - byggrapport - Nästa

 

English summary The hatches are cut. The Njord will have three hatches - large oval flush hatches for and aft and a small plastic deck plate close to the cockpit. The hatches close against an epoxy/fibre glass channel with a seal gasket.

Kommentarer

Hej!

Av vilken tillverkare köper Du Dina skottluckor? Jag har sett bilderna på Svarta Pärlan och är sugen på sådana till min Isfjord!

Luckorna är från Beckson i USA - de bästa av den typen jag hittat (kommer att säljas i Sverige av Orust Kajak). De är lätta, täta, lätthanterade och fungerar utmärkt - nackdelen är naturligtvis att de är i minsta laget för att vara riktigt praktiska. Håldiameter 19,4 cm för 8" luckan räcker t ex inte för stora Trangiaköket. Är det lågt i tak under luckan blir det också svårt med långa paket - tält, liggunderlag mm. Krävs mao lite fantasi vid stuvningen...

Skriv en kommentar