Visa varukorgen
Design & Illustration

Dekaler för kajaker

På en del av mina kajaker har jag monterat dekaler med kajakens namn. Många har bett mig skicka mina originaldekaler för att använda på sina kajakbyggen. Ett par av dem har funnits längst bak i byggmanualen, och gått att kopiera därifrån. För att underlätta kommer jag nu att lägga ut filer med loggor för de olika kajakerna på downloadsidan – efterhand som jag gör dem klara.

Från downloadsidan

Filerna finns i png- och pdf-format. Png går att öppna i lämpligt bildprogram och redigera, förstora eller förminska (filerna blir vid utskrift den storlek jag själv använt, men det kan naturligtvis anpassas efter placering på kajaken). Klicka på png-filen om du vill se loggan i stort format. Pdf fungerar bäst för att skriva ut direkt, eller få hjälp hos ett tryckeri.

Skriv ut bilderna på tunt japanpapper (för att det skall gå att köra i en vanlig bordsskrivare måste man klistra upp det på ett skrivarpapper - en tunn sträng klister runt kanten). Med en laserskrivare brukar papperet sedan gå att använda som det är. Men en bläckstråleskrivare är det säkrast att skydda utskriften med lite fixativ (finns i konstrnärsaffärer, välförsedda färgaffärer etc). Lägg den utklippta dekalen direkt på träet och dutta försiktigt med epoxi på en pensel - försiktigt så att det inte blir veck i det tunna pappret. När epoxyn härdat lägger du glasfiber på som vanligt.

Kommentarer

...Isfjord?

Det närmar sig däck så...

/Rob

BP!!

Skall "epoxa" lite längs kölen nästa vecka. Tänkte få in en liten dataruta i botten då. Hade varit kule med en logga.... om du hinner.

Huntern kommer också att få en liten ruta. Den loggan finns ju redan.

Skulle det inte gå att skriva ut på ett oh-blad och klippa?

Peter,

Ett OH-blad skulle kanske funka om man epoxylimmar dekalen på en förbehandlad yta. Men dels är OH-plast tjockare än ett lager glasfiberväv/epoxy och kräver kanske därmed lite mer arbete för att få jämnt i ytskiktet, och del är jag tveksam till vad som händer med plastfilmen på sikt i solljus – gulnar och krackelerar?

Men detta är bara spekulationer - enda sättet att veta är att prova...

Ett par dekaler till på plats...

Tackar!!

Skriv en kommentar