Visa varukorgen
Design & Illustration

Det var då det...

För ett år sedan såg det ut så här i trädgården.

launch061215-1.jpg

För ett år sedan såg det ut så här i trädgården. I år blommar det lite här och var och det plockas kantareller ute i markerna. Det går bestämt undan med den globala uppvärmningen...

Kommentarer

Men paddlingssäsongen blir längre och det blir mer vatten att paddla i! :) (klen tröst, jag vet)

Gentemot den inpiskade uppfattningen: solvindar, solutbrott, havsströmmar, sista istiden för 13 000 år sedan, under bronsåldern växte hassel i Norrland... Intressant var att höra den man i radion som berättade om de anteckningar som förts i en by utanför Uppsala av skrivkunniga präster sedan 1300-talet; med en viss tids återkomst hade man vintrar som den vi upplever i dag. "Det fanns ju inga bilar då", sa mannen i radion som blivit storligen förvånad över vad han läst. Med en viss periodicitet återkommer de milda vintrarna.

Det verkliga hotet är den komplicerade infrastruktur vi byggt upp med el, tunnlar, vägar, industriturism för utförsåkare med liftar för att ta folk upp på höjderna, hus på fel ställen etc. Det är där det verkliga bekymret ligger. Men det är klart, för att undvika panik inför en kosmiskt lagbunden klimathistoria måste man ju låtsas att människor kan göra någonting åt det hela!

Det smutsiga nedfallet stör mig därför att mina kajaker blir skitiga där de ligger på ställningar på baksidan av stallet.

Vi borde också skrika mer när man bygger hus och vägar på odlingsbar mark. Det finns en klok organisation i Halland som höjer rösten gentemot det ohämmade byggandet på förnämlig och fruktbar jord. Det borde intressera oss mer.

Idag onsdag ska jag ut och paddla. Tjingaling!

Inte vet jag riktigt vad det har med decemberväder á la halvtaskig midsommar - men för att fortsätta Henris resonemang förmedlar dagens tidningar nyheten att Kina förbjuder golfbanor, lyxbostäder, hästkapplöpningsbanor mm på mark som i framtiden kan komma att behövas för jordbruksproduktion

Jag kan bara säga - vettigt!

http://www.ogleearth.com/BahrainandGoogleEarth.pdf

Hämta hem den här pdf-en och se vad man kan åstadkomma när tillgång på

pengar inte är något som helst problem. Å när man tänker efter och reflekterar

på var dessa pengar kommer ifrån så blir man lite sur.

Var det inte till detta lilla örike som kungen åkte till och hade synpunkter på för

nåt år sen?

Skriv en kommentar