Visa varukorgen
Design & Illustration

En Kavat för Indalsälven

Lennart Nilssons Kavat

”Hej!

Nu är kajaken i sjön, eller snarare i Indalsälven! Sänder några bilder från dagens premiärtur. Ännu återstår en hel del finish bla fernissa och lite småsaker. Bygget har gått över förväntan och nästa kommer att bli ännu bättre och byggas snabbar - om det nu blir någon?!

Landtransport

Vagnen gjordes i en hast nu på morgonen! Jag har ca 300 m till älven. Vikten blev ca 19 kg.

Hälsningar Lennart”

Kommentarer

Hej Lennart,

Berätta gärna om metoden du använt för att göra den prydliga Kavatloggan

På grund av stöldrisken har jag plastat in namn och personnummer på två ölika ställen i min kajak. En handbyggd träkajak är visserligen unik och bör väl inte vara så stöldbegärlig, men man vet aldrig..

/Rune

Hej!

Skam att säga det, men det var min dotter, som gjorde loggan! Hon är grafiker.!

Så här gör du! Be Björn Thomasson maila dig loggan på Kavat och hans namn under. Det är en bildfil. Lägg till valfri text i tex ditt namn och tillverkningsår mm. Du kan göra det i World eller något annat ordbehandlingsprogram Skriv sedan ut det på japanpapper på en laserskrivare ( bläckstråle går inte att använda, bläcket flyter ut!) Japan papper är förhållandevis tunt så du måste tejpa fast det på ett vanligt 80g skrivpapper innan du skickar allt genom skrivaren! Det är hela hemligheten.

Klipp ut bilden och placera den på valfritt ställe på kajaken. Jag har satt mitt snett till vänster bakom sittbrunnen. Lägg märket i lite epoxi innan du lägger på glasfiberduken, japanpapper "försvinner" när det fuktas av epoxi.

Gör ett prov innan du placerar allt på kajaken, jag fick prova med några olika papper eftersom de första inte riktigt vättes av plasten och blev osynligt!

Hälsning/Lennart

Jag kommer att efterhand lägga ut loggor och dekaler till kajakerna på sajten (pdf-filer att ladda ner).

Det fungerar även med bläckstråleskrivare, men man får spraya lite fixativ på utskriften och vara försiktig med epoxin - stöppla med penseln, inte dra.

Alla mina dekaler är gjorda med en enkel bläckstråleskrivare. Här är en bild av dekalerna på min snart 10 år gamla Nomad - helt intakta med bibehållen skärpa, svärta och kontrast. Träet har däremot mörknat väsentligt.

~/img/decal1.jpg

~/img/decal2.jpg

Som framgår av byggbeskrivningen ligger japanpappret med utskriften direkt på träet med glasfiberväven som skydd över.

Skriv en kommentar