Visa varukorgen
Design & Illustration

En klarröd Thule-tvåa!

Tre träkajaker på gräsmattan

Hej

Här kommer några bilder av mina kajaker, Isfjord, Thule/2 och en Kavat. Kavat’en var klar för flera år sedan och den var min första kajak. Sedan kom Isfjord, den fick alla tillbehör, luckor, vattentäta skott, linor, svankstöd och sits.

Och nu senast blev Thule/2 klar. Kavat’en tog mig ca: 110 timmar att få klar. Isfjord’en tog ca: 150 timmar och nu Thule/2 tog ca: 130 timmar. När jag byggde kavat’en hade jag bara ett krav, få en paddlingsbar kajak. Men min Isfjord skulle få allt och det tog tid, dessutom byggdes den med helt knagg fri gran från norra ryssland. När jag sedan skulle bygga min Thule/2 var det åter igen bara ett krav, en paddlingsbar tvåman kajak, därför skulle den målas. Men jag sparade nog inte mycket tid där. När man bygger själv kan det också vara intressant vad det kostar och jag tycker inte att det blev billigt. Kajat ca: 4500kr, Isfjord ca: 5500kr och nu Thule/2 ca: 8500kr. I dessa priser är ALLT med ritning, epoxi, lister, lack, linor, tyg, roder osv. När det gäller paddlingen så är Isfjorden roligast, den är snabb och trevlig. Den har inte fått någon skädda än, får se om den får det någon gång. Thul’en har jag inte varit ute i så många gånger än men den verkar bra. På frågan om det blir fler kajaker är nog svaret Ja, men ni får inte säga det till min fru!

Premiärtur

Ni som har Internet Explorer kan titta på denna sidan för att se min byggdagbok över Thule/2. www.drag.nu och välj ”kajaken”.

/Stefan Gustavsson

Kommentarer

Det finns ännu inga kommentarer.

Skriv en kommentar