Visa varukorgen
Design & Illustration

Frej och England

Jeff visar det rätt skrämmande vädersystemet som drog in under hans Japan-runt-paddling

I slutet av veckan blev det en snabb tur till Exeter i Devon på engelska sydkusten för att presentera Struer Frej lite närmare (Mikkel Molin från Struer Boats och jag). Initiativet kom från Jeff Allen (Sea Kayaking Cornwall), som fått prova kajaken hos Nautopp i Grebbestad för någon månad sedan och insåg att detta skulle bli hans nästa expeditionskajak (Nordnorge står på programmet).

I samarbete med AS Watersport i Exeter anordnades en föreläsningskväll där först Jeff pratade om sina tidigare expeditioner där han tagit sig runt Japan, Sydgeorgien (öster om Kap Horn) och Irland, och långpaddlat i Norge, Sverige, Alaska och Skottland.

Därefter tog jag över scenen och pratade om tankarna och designprocessen bakom Frej.

Ungefär 60 personer hade mött upp och klockan hade hunnit bli halv tolv innan alla frågor hade blivit besvarade och vi kunde traska tillbaka till hotellet.

Ett frukostmöte på morgonen gav goda förhoppningar om en bra start för Frej i England.

 Två nya Frej packades upp hos AS Watersport för att fungera som prov- och demokajaker hos Jeff I Cornwall och AS Watersport i Devon

Två nya Frej packades upp hos AS Watersport för att fungera som prov- och demokajaker hos Jeff I Cornwall och AS Watersport i Devon.

Kommentarer

This was a very well informed and interesting talk about sea kayak design.

Kul att du kommer till Grebbestad i påsk, ska försöka titta förbi och prova den där Frej som alla talar om :)

Thanks David

Kul att du kommer till Nautopp i Grebbestad i påsk, ska försöka titta förbi och prova den där Frej som alla talar om :) kommer du ta med en njord oxå?

Ursäkta dubbelposten, blev lite galet;)

Jag har inte planerat mitt deltagande än, men förmodligen finns det plats på biltaket för en Njord (min gamla slitna trotjänare ;-)

Skriv en kommentar