Visa varukorgen
Design & Illustration

Freya och Greg runt Island

Freya och Greg

Efter att ha skrämt upp kajakvärlden rejält genom att försvinna spårlöst under ett drygt dygn, och fullt pådrag med Islands sjöräddning, fortsätter nu Freya Hoffmeister och Greg Stamer sin tripp runt Island. Äventyret kan följas på Freyas site, där Derrick Mayoleth sköter uppdateringarna med hjälp av textmeddelanden från Island.

Island har rundats några gånger tidigare, av Shawna Franklin, Leon Somme och Chris Duff 2003 och förra året av Rotem Ron från Israel. Det som skiljer Freyas och Gregs tripp från de tidigare är snabbhet – både beslutsprocessen (”vad sägs om en liten tripp runt Island nästa vecka”?) och själva paddlingen – det blir hög fart och många äventyrliga överhavspassager för att spara tid.

Intressant är också Freyas kommentar att: ”we move well together on the water” – med tanke på att Freya använder vingpaddel och Greg grönlandspaddel.

Och att de försvann då? Ja det tycks ha varit i samband med en av överhavspassagerna (22 timmar i sträck till havs) och teknik som inte samarabetade. En telefon vattenskadad och den andra urladdad…

Uppdatering: Erik påminde om att även Nigel Foster och Geoff Hunter har varit ett varv runt ön.

Kommentarer

Nigel Foster tog väl oxå en sväng runt Island?, typ i slutet av 70-talet i en Vyneck eller så. Han kanske till och med var först?

Ja, det missade jag. Tillsammans med Geoff Hunter 1977. Det finns kanske fler när man börjar rota...

Skriv en kommentar