Visa varukorgen
Design & Illustration

Friluftsdagar i Eskilstuna

kajak- och friluftsmässa i Eskilstuna

Jag har blivit inbjuden att medverka vid den kajak- och friluftsmässa som MestUte i Eskilstuna arrangerar den 16 maj mellan kl 10 och 16. Jag kommer att visa lite grönländsk rollteknik och hålla en tvåtimmars kurs i grönländsk paddelteknik.

Kursen fokuserar på att använda den smala paddeln effektivt, både för paddling rakt fram, manövrering, och stödtag/roll (grönlandsteknik handlar främst om energieffektivitet - att nå maximalt resultat med minimal arbetsinsats, att inte arbeta mot naturens krafter utan att utnyttja dem). Vad vi mera exakt jobbar med beror på dig som deltar, dina önskemål och behov etc.

Jag kommer att ha med en Black Pearl och en Njord plus några grönlandspaddlar och norsaqs för den som vill prova.

Mer information på MestUte´s sajt.

Ur MestUte´s utskick

"Inuiten från Lund har svårt att hålla sig ifrån Eskilstuna i år. Efter att ha fyllt Cafe Kaka till sista plats i Februari, så gör han nu ett uppskattat återbesök för att titta till oss här i Mälardalen, som av en händelse sammanfaller med MestUtedagen den 16/5.

Björn kommer att göra en demonstration kl 13.00 vid badet i Sundbyholm. Men inte minst bjuds på ett unikt tillfälle att deltaga i en tvåtimmars workshop, i grönlandsteknik på vattnet, tillsammans med Björn. Vi har 8 platser till detta.

Om du har det minsta intresse att lära dig mer om paddling med grönlandspaddel så är detta ett tillfälle du inte bör missa. Har du ingen grönlandspaddel ännu kan vi nog ordna fram någon lånepaddel.

När: Lördagen 16 Maj kl. 15-17
Var: Sundbyholm badplats, intill mässan
Kostnad: 400 kr
Bokning/anmälan: Du bokar din plats via mail: , via telefon :016-130206 eller i butiken, MestUte, Fristadstorget 3 i Eskilstuna. Betalning sker i butiken och bokningen är bindande."

Några kommentarer från tidigare kurser.

Kommentarer

Jag skulle behöva en sådan kurs. Något inplanerat på närmare håll? Paddlar med pinne nuförtiden eftersom jag lämnat min storpaddel obevakad utomhus i två veckor...

Peter, jag har ingen allmän kurs inbokad förrän i början av Augusti hos Petrus kajak i Sommen (Tranås). Däremot brukar det alltid bli lite spontanundervisning i samband med kajakträffar (Nytäppet, Stocken...), och vem vet, vi ses kanske någon gång längs västkusten...

Skriv en kommentar