Visa varukorgen
Design & Illustration

Hunter - Sven Lundén

Sven Lundén i Göteborg har sjösatt och provpaddlat en ny Hunter. Svart verkar vara modefärgen i år (hör du det Erik! - orange är helt ute numera). Svart kajak ger säkert också pluspoäng när den dyker upp på rollkurser för Freya.

Det är kanske rentav svart som är den där egenskap X som Jens Åberg efterlyste i en kommentar nyligen - den som i kombination med grått skägg skänker ägaren/bäraren extraordinär rollförmåga. I så fall bör Sven ha alla trumf på hand inför nästa års rolltävling på Stocken.

En svart Hunter

"Äntligen har jag fått prova huntern i havet i ganska bråkig och krabb sjö.

Bygget startade i maj, en månads uppehåll i juli och första vattendoppet i början på oktober, dock utan sits, ryggstöd och färg.

Jag har lyckats rolla i simbassäng, rollen satt direkt, både medsols och motsols. Jag är ingen säker rollare ännu, men lever på Freya Hoffmeisters lektion på Stockenträffen.

Svart kajak, svarta luckor

Jag har valt att bygga med gummiluckor för att få en tät kajak, tyvärr är den inte det ännu. Den svarta färgen valde jag för att gummiluckorna inte skulle synas så mycket.

En svart Hunter på stranden

Sittbrunnens storlek stämmer överens med min gamla kajak, så att jag kan ha samma kapell till båda. Vikten blev ca 20 kilo .Längden 5,4 m och bredden 52 cm.

Skäddan återstår att göra klar (Wireskädda ska det bli)

Provturen idag gav mersmak, skickar några foton.

Med vänlig hälsning
Sven Lundén"

Kommentarer

Det finns ännu inga kommentarer.

Skriv en kommentar