Visa varukorgen
Design & Illustration

Hur står det till i kajakförrådet?

Kajakförvaring hos PetrusJag fick ett mail med några bilder från Petrus Johansson (med Petrus Kajak igår – bland annat den här läckra bilden av kajakförvaring.

Petrus har byggt en hel rad med kajaker och kanadensare – ett par Isfjord, Kavat, Smart, Alert/2, Caribou och är nu igång med två Njord och när de är klara, en Thule/2.

Han har också hållit i byggkurser under de senaste vintrarna – det finns gott om kajaker i norra Småland som har sitt ursprung i bygglokalerna i Tranås.

kajakvarvetIntressant är att flera av kajakerna går som uthyrningskajaker i sjön Sommen om somrarna – mig veterligt den enda kajakuthyrningen med träkajaker.

Petrus Kajak sysslar även med utbildning och turarrangemang. Jag har varit inbjuden föredragshållare och instruktör vid några säkerhetskurser och är inbokad i vår igen för en kurs med teori och bassängpraktik. Utöver detta finns paddelkurser i samband med uthyrningen.

Sommen på vintern. Foto: Jakob Källstrand

Kommentarer

Koolt att byggena används i uthyrning! Och Sommen borde provas när isen lossar så småningom.

I kajakboden är det bra, men den är lite kort, inte gjord för en 2:a ;-) http://tinyurl.com/7whvs

Får bli en liten "fågelholk" på änden där en bit av Tritonen får sticka ut...

mvh erik

Du kan väl annars kapa Tritonen lite - jag vet hur man gör om du behöver hjälp!

Den lilla längst upp ser go ut!

Sommen var en klart positiv överraskning för mig, med mycket skärgårdskänsla och spännande och omväxlande natur - man glömmer lätt att det faktiskt är en insjö (fast det känns i näsan om man rollar utan näsklämma förstås)...

Skriv en kommentar