Visa varukorgen
Design & Illustration

Isfjord – Robert Reinsson

Isfjord – Robert Reinsson

"Tjena Björn,

Det är ganska precis två år sedan jag sjösatte Kavaten och nu är kajakbygge nummer två i sjön, Isfjorden, den 11/5.

Jag förväntade mig en ganska vinglig första tur, efter "skräckupplevelsen" i bassäng tidigare i år. Efter det så har jag gjort en helt ny sits som är riktigt låg. Turen gick finfint, den kändes lite "rund på toppen" men den kändes aldrig rankt utan den blev stadigare vid kantning.

Det känns inte som om en provtur på typ 10 km, på en ganska lugn och fin sjö, ger så jättemycket att göra en utvärdering på, men helt klart så gick vingelångesten över på bara några meter.

Kajaken är byggd i gran med två dekorlister i teak på däck. Sittbrunnsarg/fläns, skott och skedda är i- och med dekorerande inslag av, kolfiber. Luckorna är nedfällda Kajaksport. Kajaken har annars inga finesser, den är byggd för mig, med främre skottet som fotstöd och en "fast" sits. Skeddan är ställbar med traditionellt reglage och wire. Kajaken väger in på 20 kg blankt och bygget har tagit ungefär 135-140 timmar.

Om man är intresserad av hur bygget har gått till och kommande paddlingar med kajaken, besök gärna min blogg, robsonsblogg.blogspot.com/.

/Robert Reinsson
Almunge - Uppsala

Kommentarer

Tack för bloggen, roligt att följa ett så imponerande bygge.

Jag såg i din blogg och du nämnde även här att du har en wire reglerad skedda. Vilken typ och dimension av wire har du och vart har du fått tag på den?

Hej Henrik,

Tack för berömmet!

Vajern har jag köpt på Bauhaus, det är en 4 mm syrafast (rostfri) vajer som sedan löper i ett plaströr för tryckluft som är typ 6 mm invändigt. Det trixiga var att få fast vajern i skeddan utan att infästningen skulle bli för klumpig, annars har det varit en enkel lösning. Reglageboxen har jag gjort i kol- och glasfiber med en tunn foam som distansmaterial. Reglaget har jag format fram i Delrinplast och vajern låses där med spetsiga rostfria skruvar.

/Robert

Robert,

ett stort tack för dina tips! Jag kommer själv att bygga under sommaren.

//Henrik

Skriv en kommentar