Visa varukorgen
Design & Illustration

Julpaddling och besök

David i motljus

Styv kuling under lördagsnatten så att det sjöng och dånade i plåttaket ovanför mitt arbetsrum och ny kuling på väg i morgon – och så en liten andhämtning ner till 5-6 m/s under söndagen. David kom på besök för en paddeltur och lånade Njord och paddel – hans egen pärla fick inte följa med på tåget.

Det blåste mer än väntat (8 m/s väst) och med lite hjälp från nattens kuling gick sjön 70-80 cm hög i Lommabukten, krabb och kyttig. Vi sjösatte i Lomma där högvatten och pålandsvind hade ändrat landskapet sedan förra gången – strandremsan hade krympt till ynka fem meter och alla grundbankar låg under vatten. Vi paddlade norrut mot Löddenäs under sol och blå himmel. En molnbank över Danmark varslade om kommande väderomslag. Fysiskt ganska jobbig paddling med den krabba sjön i sidan, brytande över grundflaken och vi bjöds på en hel del sidsurfar i bränningarna.

Karet (resterna av en vikingatida omlastningspir) utanför Löddenäs hittades genom brottsjöar mot stenarna (och den rätt intensiva guanolukten från kolonin av ålakråkor), därefter surfade vi in mot näset och en fikapaus. Under pausen mojnade vinden till 4-5 m/s väst och sjön dämpades lite grann. På vägen tillbaka växte molnbankarna till och började skymma solen – en förberedelse för kommande blåst och regn – och ljusspelet var stundom hänförande. I den lite lugnare sjögången kunde jag plocka fram kameran för bilden ovan. Det vågade jag inte i den krabba sjön tidigare.

En stunds rollande utanför Lommastranden fick avsluta. Det är nu ungefär lika varmt i luften som i vattnet: 6º.

Kommentarer

Det finns ännu inga kommentarer.

Skriv en kommentar