Visa varukorgen
Design & Illustration

Ljus över Öresund

Vinterlågvatten i Lomma
Magnifikt ljus över Sundet

Det blev en härlig vintertur idag. Måttlig ostlig vind, uppsprickande molntäcke, 3 grader varmt i luften, 5 i vattnet. Högtryck och frånlandsvind åstadkom tillsammans ett sällan skådat lågt vattenstånd. Det blev sjösättning i Lomma (skogsdunge att byta om i med lä för ostvinden) och en kort tripp ner till Alnarps Fälad för fikapaus. Tillbaka med lite rollande här och var längs vägen. Totalt ca 13 km och 25-30 rollar.

Söderut mot Malmö
Söderut mot Malmö

Ljusförhållandena var så speciella att jag började fundera i akvarelltermer: paynes gray, cobolt, cereulean, raw och burnt sienna, medan jag halade fram kameran så där för vart tionde paddeltag. Jag hade glömt min plusgradershandskar hemma och fick därför använda minusgradsvantarna (trefingervantar i 5 mm neopren) – varmt och svettigt, men jag vet nu att Olumpusens pyttesmå knappar faktiskt går att manövrera även med dessa på.

Lågvattenstrand
Lågvattenstrand

Som ofta vad det tomt på havet och fullt med promerande längs stränderna. Ett par hundra meter utanför Strandhusen i södra Lomma träffade jag min sälkompis (eller någon annan med snarlikt utseende). Vi brukar annars träffas utanför Löddenäs, och måhända förvånad över att hitta mig en mil längre söderut simmade den ett par varv runt kajaken för att kolla. Det är en av fördelarna med vinterpaddling – fritt från busåkare i snabba motoriserade leksaker som stör och skrämmer.

Lomma i sol
Lomma i sol

Sälkompisen
Sälkompisen

(Pst, David – karta finns: klicka på Alnarpslänken ovan.)

Kommentarer

Tack för kartan! jag känner mig därmed både orienterad och en smula bekräftad - härligt! Jag kontrar med den här: http://dl.getdropbox.com/u/136152/19nov08.GPX

Så Sommen är isfri fortfarande? För det var väl ett Black Pearl-spår - inte skridskor?

Ja nu på förmiddagen var den det. Jag var ute å provkörde en ny regnponcho för 249:- med pärlan. Jag kom dock inte hela vägen till Trollön den här gången.

Skriv en kommentar