Visa varukorgen
Design & Illustration

Kajaker på båtmässan i Helsingborg

Stora och små farkoster

Lördag och söndag har det varit båtmässa i Helsingborg. I stort det gamla vanliga – brygga efter brygga med snarlikt luxuösa mångmiljonbåtar i vit eller blå plast, en bastutunna på en flotte, en flytande veranda med elmotordrift, sjöräddningen med båtar och informationstält, roddklubben – och så det spännande kajakhörnet med det mesta av aktiviteterna.

KajakEvent, Kajaktiv och Point med många kajaker att titta på och prova, Barbro Lindman som ensampaddlat Norges kust och är på väg till Nya Zeeland för att runda sydön, Jon som just kommit tillbaka från en blåbandetpaddling (Strömstad-Haparanda), Ram Silwal från Nepal som visade vad man kan göra i en forskajak – och jag visade rollar och stöd i kajak vid ett par tillfällen båda dagarna.

Kajakshoppen

Många av båtentusiasterna drog sig också efterhand bort mot kajakhörnet när de blev varse att det hände spännande saker där. För mig är båtägarna en potentiell kundkrets. Många som bygger kajaker är båtfolk på jakt efter enklare sätt att tillbringa tid på havet – nya kunder utanför kajakkollektivet.

Många med nyväckt kajakintresse hade inte sett rollar i kajak förr och var nyfikna och entusiastiska. För en hel del paddlare var grönlandsrollar nytt och spännande.

Som helhet en mycket givande mässa, med många nya bekantskaper och nya potentiella kunder, och trevliga återseende med gamla.

Kajakshoppen
Snabb, snabbare, snabbast – Ruahine Oceanix, Njord och Point XP

 

Babs med reentry och roll

"...that damned elusive reentry-and-roll"

Kajaker, kajaker och fler kajaker

Kajaker, kajaker och fler kajaker

Ram och Pia

Ram Silwal och Pia Arvidsson

Babs i säljartagen

Babs i säljartagen

Jesper provar Black Pearl

Black Pearl och Njord var ofta ute på provtur - här är det Jesper från Point som provar ett ovant koncept.

Leif från KajakEvent

Tufft jobb att vara eventansvarig...

Kommentarer

Det finns ännu inga kommentarer.

Skriv en kommentar