Visa varukorgen
Design & Illustration

Kajakhelg 11-13 maj med öppet hus på Kanokajakcenter i Danmark

från förra årets kajakhelg

(Bilden är från förra årets kajakhelg)

Dags för den årliga träffen hos Kim och Mikkel på Kanokajakcenter i Kongens Lyngby, Danmark. 11-13 maj är det öppet hus med föredrag, kurser, kajakprovning mm. Vi som står för utbudet i år är – förutom Kim, Mikkel och anställda – är Jeff Allen, Andreas Holm , Fylkir Saevarson, Peter Engholm och jag.

Jeff Allen är välkänd expeditionspaddlare och initiativtagare till International sea kayaking Guide association och Sea Kayaking Cornwall och berättar på lördagskvällen om sina expeditioner i Japan, South Georgia, Norge och Ireland.

Andreas Holm snickrar vackra och utmärkta grönlandspaddlar och kan alla rollar som finns och några till, och är bra på att lära ut dem: rollkurser för både nybörjare och avancerade.

Fylkir Sœvarson är distanspaddlare med inriktning på fart och effektivitet – har bland annat rekordet på Danmark runt och en del andra långdistanser. På kurser under lördag och söndag delar han med sig av hemligheterna med att paddla långt och fort med vingpaddel.

Peter Engholm håller introduktionskurser för nybörjare på havskajak under alla tre dagarna.

Själv kommer jag att hålla ett föredrag på fredagskvällen om kajakdesign (kajakers dimensioner och egenskaper och hur de hänger ihop) och ha kurser i grönlandspaddel både lördag och söndag.

All information finns på Kanokajakcenters sajt.

Kanokajakcenter ligger i Kongens Lyngby ca en halvtimmes körning från Öresundsbron, vid sjösystemet Bagsvœrd sø, Furesø och Lyngby sø med kanaler. Ett besök rekommenderas, både för sjöarna och för ett anmärkningsvärt stort sortiment av kajaker och tillbehör – och inte minst för att danska kajakträffar är väldigt trevliga – lite hygge helt enkelt ;-)

Kommentarer

Det finns ännu inga kommentarer.

Skriv en kommentar