Visa varukorgen
Design & Illustration

Kavat – Simon Nilsson

Kavat – Simon Nilsson

Hej Björn

Tänkte redovisa vinterns och vårens arbete i garagevarvet. Kavaten blev igår sjösatt i Åmänningen utanför Fagersta. Den fungerade fantastiskt fint tycker jag, stabil men ändå inte tråkig på något sätt. Arbetet har inneburit en del svårigheter och problem, främst vid lamineringen med dålig härdning och luftbubblor men det känns glömt nu när kajaken är klar. En otrolig känsla att paddla omkring i en egenkonstruerad båt. Till veckan bär det av till Skåne och Höllviken där det kommer paddlas flitigt! Tack för snabba och hjälpsamma svar och framför allt tack för en fint ritad kajak och pedagogisk beskrivning!

Bästa hälsningar
Simon Nilsson, Fagersta.

Kommentarer

I din text skriver du . . .egenkonstruerad båt . . . Men om det är en Kavat som det också står i texten, så är det väl Björn som skall ha äran av att ha konstruerat!

Lite svengelska influenser tror jag: jag har konstruerat (eller ritat) Kavat, men Simon har byggt den. I have designed the kayak, but Simon constructed it. Amerikanismer har en förmåga att ta sig in i språket. Som någon sa (minns inte vem): Sverige är världens mest amerikaniserade land – med USA som god tvåa...

Jo Olle... Ett annat ord (hemmabygd) hade på ett bättre sätt uttryck stoltheten över att ha lyckats bygga den, vilket ju var syftet med meningen. Att ta äran för att ha ritat den var givetvis och självklart aldrig min intention.

Hej. Jag är medveten om förskjutningen i betydelse av ord som har med design, bygge, mm i engelskan och svenskan. Det var för att göra fler uppmärksamma på detta som jag kommenterade. Inte för bråka med dig Simon. Fortsätt att glädjas över ditt bygge!

Skriv en kommentar